Într-o încercare eșuată de a oferi claritate și transparență, Ben Bernanke, președintele FED, a scos de fapt la iveală un singur drum de urmat pentru economiști și investitori.
Semnele sunt ușor de înțeles, în opinia lui Schiff: FED nu se va opri sub nicio formă de la atingerea țintelor sale care prevăd crearea unei creșteri fantomă a Produsului Intern Brut, controlarea șomajului, proptirea bursei și a prețului locuințelor, și monetizarea datoriilor guvernamentale.
Pentru a-și îndeplini planul, va continua să susțină o politică a dobânzilor negative, ignorând pagubele colaterale create de o datorie nesustenabilă, de o inflație virulentă, de resurse și credite alocate prost, și de o monedă devalorizată.

Potrivit lui Schiff, nu e surprinzător că metalele prețioase și valutele străine și-au revenit puternic după această știre – cu aurul urcând la peste 4,3% și cu indicele dollar în cădere cu aproape 1,6% la o zi după anunț. Indexul Dollar este acum mai jos cu 3,5% față de maximul atins la mijlocul lunii ianuarie.  
Singura parte bună a anunțului este că oferă investitorilor în metale prețioase și în valută o senzație destul de clară că se află de partea corectă a istoriei. Pentru a păstra ratele dobânzii jos, FED este nevoită să tipărească bani constant pentru a cumpăra trezoreriile SUA. Acest aspect va împinge și mai mult investitorii către aur și cât mai departe de active denominate în dolar, consideră președintele Euro Pacific Capital.
Câtă vreme dobânda cheie rămâne sub rata inflației, economia SUA va eșua să se restructureze echitabil pentru a urma o recuperare de durată. Ca efect secundar, americanii cu economii în bănci vor continua, cel mai probabil, să sufere din cauza unui randament scăzut și a unei monezi care slăbește. În final, colapsul economiei SUA va fi mult mai spectaculos datorită distanței mari parcurse pentru al amâna, încheie Schiff.  

SURSA: Business Insider