Decizie extrem de importantă luată de către președintele Klaus Iohannis. Totul s-a întâmplat chiar acum. Șeful statului l-a decorat pe unul dintre cei mai curjoși oameni din România.

Decizia luată chiar acum de Klaus Iohannis!

Șeful statului a luat decizia chiar acum la Palatul Cotroceni. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 29 septembrie a.c., decretul de decorare a domnului Rusu Bogdan, comandant de navă.

Astfel, în semn de apreciere pentru profesionalismul și curajul manifestate în cadrul operațiunii solitare de salvare a patru marinari aflați pe un velier în Golful Mexic, în timpul furtunii tropicale Sally, precum și pentru înalta sa ținută morală, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, domnului Rusu Bogdan, comandant de navă.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a conferit Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, comandantului Bogdan Rusu în semn de „apreciere pentru profesionalismul şi curajul manifestate în cadrul operaţiunii solitare de salvare a patru marinari aflaţi pe un velier în Golful Mexic, în timpul furtunii tropicale Sally, precum şi pentru înalta sa ţinută morală”.

Evenimentul a avut loc pe 13 septembrie, la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, pe coasta Statelor Unite ale Americii.

Pe 18 septembrie, directorului CERONAV, Ovidiu Cupşa, a declarat pentru Agerpres că Bogdan Rusu va fi propus pentru acordarea Premiului „Bravery at Sea”, conferit de Organizaţia Maritimă Internaţională, după ce a salvat vieţile celor patru navigatori.

Sursa foto INQUAM