Si cum pachetele agentiilor s-au diversificat teribil, sansa de a prinde o oferta last-minute a crescut in aceeasi masura. Deja unele agentii au vandut in luna iunie pachete care includeau zbor, o saptamana de cazare si mic dejun sau demipensiune, dupa caz, contra sumei de aproximativ 300 de euro. Reprezentantii agentiilor care au organizat cele patru serii de zboruri charter, ce se vor derula in intervalul iunie-septembrie, estimeaza ca in jur de 10.000 de romani vor cumpara pachete de servicii construite pe zboruri charter pentru Spania. Orice sejur ati alege, aveti multe de vazut. Astfel, daca tot mergeti pe Costa del Sol, nu scapati ocazia de a vedea cat de mult reusiti din Andalusia, zona din sudul Spaniei unde ecourile civilizatiei maure sunt omniprezente. Maurii au ocupat aceasta zona timp de aproape 800 de ani, pana in 1492. Doua dintre monumentele celebre ale spaniolilor, moscheea din Cordoba si gradinile din Alhambra, sunt concepute si construite de mauri. Andalusia este plina de case albe, din ale caror curti interioare mirosul florilor de portocal razbeste pana in strada. Neaparat trebuie sa va rezervati o zi pentru Granada, in care sa vizitati palatul Alhambra si vechiul cartier maur, Albaicin. Cumparati obiecte din piele in Cordoba, mergeti la un spectacol de flamenco in Sevilla si admirati de la distanta stramtoarea Gibraltar, intrucat pentru a intra in Gibraltar aveti nevoie de viza pentru Marea Britanie. Daca timpul va permite, puteti vizita Malaga, orasul natal al lui Picasso, sau puteti face o excursie de o zi in Maroc. Ar mai trebui sa stiti ca Marbella si Torremolinos sunt statiuni de lux, fiind arhipline de turisti din Marea Britanie, Statele Unite si America de Sud.

Barcelona, metropola lui Gaudi

In cazul in care optati pentru Costa Brava, este obligatoriu sa vedeti Barcelona. Indiferent de ceea ce va spun alte ghiduri, o zi nu este de ajuns pentru a vizita Sagrada Familia, catedrala lui Gaudi, pentru a face o plimbare pe Rambla. Aveti nevoie de mai mult timp pentru a cumpara nimicuri de la vanzatorii ambulanti sau pentru a vizita Cartierul Gotic, pe ale carui stradute inguste gasiti magazine unde cu 20-30 de euro cumparati o geanta sau o pereche de sandale din piele. Mancati o paellla (orez cu pui sau fructe de mare) si savurati un pahar de sangria (vin rosu cu fructe) la una dintre nenumaratele terase din portul olimpic. Ce-ar mai fi de vazut? Parcul Guell, locul favorit al studentilor din Barcelona pentru o portie de leneveala, si La Pedrera, una dintre casele proiectate de Gaudi, unde cateva camere ne arata cum traiau spaniolii la 1900. De asemenea, trebuie sa faceti o excursie pe muntele Montserat, pentru a vedea celebra madona neagra, cu chip maur, dar si la Figueres, pentru a vizita Muzeul Salvador Dali, decorat cu femei goale si oua uriase. Nu o sa va vina sa credeti, dar Mallorca este plina de turisti incepand cu lunile februarie-martie. Atat de plina, incat anul trecut hotelierii au impus o noua taxa ecologica. Cea mai mare dintre Insulele Baleare (Menorca, Ibiza, Formentera), Mallorca se poate lauda cu 550 de kilometri de coasta, o capitala care se numara printre cele mai bine conservate centre istorice din lume, statiuni linistite pentru familisti si peisaje mirifice.tineti minte ca in ultimii ani, Spania, care era oricum destinatia preferata a turistilor europeni, a ajuns printre primele trei cele mai vizitate tari din lume, fiind vizitata anual de peste 45 de milioane de turisti.

Ofertele agentiilor de turism pentru Spania

Costa del Sol, Marbella – Alibaba Tour – 499 euro/pers./7 nopti. Tariful include: cazare, demipensiune la hotel Las Chapas****, bilet de avion. Nu sunt incluse taxele de aeroport (39 euro). Tarif valabil pt. plecarile din 23 iunie. Insula Mallorca – J’Info Tours – 339 euro/pers./7 nopti. Tariful include: cazare, demipensiune la hotel Fortuna Alejandria***, bilet de avion. Nu sunt incluse taxele de aeroport (35 euro). Tarif valabil pt. plecarile din 19 si 26 iunie. Costa Brava, Lloret del Mar – Paralela 45 – 339 euro/pers./7 nopti. Tariful include: cazare, demipensiune la hotel Don Juan***, bilet de avion. Nu sunt incluse taxele de aeroport (40 euro). Tarif valabil pt. plecarile din 21 iunie. Tenerife – 4U Travel – 475 euro/pers./7 nopti. Tariful include: cazare si demipensiune la hotel trei stele in Playa del Ingles, transport cu avionul Viena-Tenerife. Nu sunt incluse taxele de aeroport si transportul Bucuresti-Viena. Tarif valabil pt. plecarile din 19 si 26 iulie.