“Presa e falită şi jurnaliştii sunt disponibili la salarii compatibile cu cele de la stat”, explică analistul media Iulian Comănescu, decizia noului premier Dacian Cioloş de a coopta nu mai puţin de patru jurnalişti, 3 în echipe de comunicare şi unul chiar secretar de stat în Ministerul IMM-urilor.

“În plus, jurnaliştii sunt foarte buni pentru comunicarea instituţională, spre deosebire de alte domenii legate de PR”, a mai spus Iulian Comănescu.

Trei reporteri cu vechime de la TVR au fost cooptaţi în echipe de comunicare ale noului Guvern. Este vorba despre Andreea Gheorghe, reporter economic care a mers la departamentul de comunicare la Ministerul Finanţelor, Maria Buruiană, reporter politic care a fost numită consilier pe comunicare la Ministerul pentru Dialog Social şi Raluca Raşca a devenit consilier pe comunicare la Ministerul Transportului pentru că ea acoperea, ca reporter, zona de transporturi.

Şi redactorul şef al publicaţiei Wall Street, Claudiu Vrânceanu, a fost cooptat în Guvern. El ocupă, în prezent, funcţia de secretar de stat în Ministerul IMM-urilor.