UPDATE:

‘Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş-Turda vor fi deschise astăzi. Lotul 4 a fost recepţionat, s-au semnat procesele verbale. Urmează şedinţa pentru lotul 3, vom inspecta și vom recepția lucrările”, ne-a a precizat Narcis Neaga, directorul general CNAIR.

Conform reprezentaților firmelor de constucții, loturile 3 și 4 din autostrada Sebeș-Turda sunt pregătite pentru recepție. La sfârșitul săptămânii trecute s-au făcut ultimele marcaje pe lotul 3 al autostrăzii Sebeș-Turda, după ce o porțiune a fost frezată din cauza unor neconformități. Mai mult, testele de calitate, pentru cei aproximativ 29 km de autostradă, au fost efectuate în zilele de vineri și sâmbătă.

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga va fi prezent la recepția celor 29 km de autostradă. “La ora 11 începe inspecția pe lotul 4, după care verificăm lotul 3, le dăm în trafic simultan. Din cadrul CNAIR sunt prezenți doar cei care au legătură cu recepția celor două tronsoane de autostradă. Recepția este conform cu regulamentul de recepții. Vom inspecta și spațiile de servicii, am transmis celor care se ocupă de acest lucru să nu mai vină la serviciu de mâine, dacă ceva nu este în regulă. Probabil, între orele 15.00 și 16.00, șoferii sunt invitaţi să taie panglica. Cei aproximativ 29 km de autostradă sunt între Aiud şi Turda, unde se intersectează cu autostrada Transilvania”, ne-a declarat Narcis Neaga.

Proiectantul autostrăzii Sebeş-Turda, Lot 3 în valoare de circa 420 milioane lei este firma Aecom Ingenieria SRL, consultant – DRDP Cluj, iar constructor – asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua SpA. Lotul 4 din autostrada Sebeş-Turda, dintre Decea şi Turda a fost construit de Porr Construct SRL, valoarea lucrărilor fiind de circa 470 milioane lei.