in Paris” sunt alcatuite de David Visan, un globe trotter veteran, muzician si compozitor, dar mai ales un foarte bun cunoscator de muzica. Tatal sau este de origine romAna, iar mama, vietnameza. A studiat bas si chitara la Los Angeles Institute, a fost influentat de muzica sud-americana si de acordurile unice ale artistilor ce formau trupa Buena Vista Social Club. Reintors la Paris a devenit discipolul lui Claude Challe, care l-a pregatit ca DJ si l-a initiat in spiritul nomad de la Buddha Bar.
Acest al treilea volum, abia lansat, din seria „Chill out in Paris” nu e cu nimic diferit in conceptie de precedentele. Printre piesele prezente pe album se numara si: „Jerusalem of Gold” a lui Nash Didan, „Sa Lughe” de Lino Cannavacciuolo, „Em Goa”, interpretata de Bevinda sau „Ya Ghayeb” de Fadhl Shaker.
Daca nu sunteti inca suficient de familiarizat cu acest adevarat fenomen Buddha Bar, destul de prezent si in cluburile mai pretentioase din RomAnia, faceti-va neaparat rost de volumele unu si doi, alcatuite de Claude Challe. Sunt cu siguranta cele mai bune.
Trebuie spus si ca reteta de muzica, in ciuda simplitatii ei, functioneaza perfect. Din volumul doi „Chill out in Paris” s-au vandut rapid 300 de mii de exemplare, desi nu e vorba deloc de editii ieftine.
Buddha Bar este unul dintre cele mai la moda localuri din Paris, situat in apropiere de Piata Concorde, preferatul multor vedete holywoodiene, precum Johnny Depp si Cameron Diaz, Rod Stuart si Jennifer Lopez, George Lucas, Sean Connery, Tim Bart. Restaurantul a fost lansat in 1996, iar numele i se trage de la o statuie mare infatisAndu-l pe Buddha, aflata in sala principala.
Melodiile adunate de diferiti DJ celebri pe multiplele serii de compilatii ce poarta marca Buddha Bar sunt in general „fusion ethnic”, din arii culturale orientale si extrem-orientale, precum si din paradisurile tropicale colonizate de portughezi.