„Odată ce piaţa va fi dominată de mari dezvoltatori vor fi schimbări majore în standardele de locuire“, spune managerul (foto sus).

AFI Europe aşteaptă autorizaţia de construire pentru primul său proiect rezidenţial din România. Compania intenţionează să transforme fosta fabrică Laromet din Bucureştii Noi într-un mini-cartie rezidenţial. Într-o primă etapă, dezvoltatorul are în plan construcţia a două blocuri cu 190 de apartamente, urmate de o fază cu încă 700 de apartamente.

„Preţul terenurilor pentru dezvoltări rezidenţiale a crescut şi continuă să crească. Sunt aşteptări nebuneşti din partea proprietarilor de terenuri. Sectorul rezidenţial este mai puţin standardizat decât cel de birouri sau retail“, spune şi Geo Mărgescu, fondator şi CEO al Forte Partners.

Investitorul a demarat în această vară construcţia unui ansamblu cu 352 de apartamente în cartierul Aviaţiei din Bucureşti.

Dezvoltatorii imobiliari activi pe piaţa bucureşteană au în construcţie în acest moment circa 12.000 de locuinţe noi, care ar urma să fie livrate pe piaţă în acest an, construcţia a încă 2.000 de apartamente urmând să înceapă în perioada imediat următoare, cu termen de livrare 2018, potrivit unui raport de piaţă realizat de compania de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România.