Britanicii s-au saturat de fetele de pe bancnote, care infatiseaza barbati trecuti de mult in eternitate si care nu au legatura cu timpurile moderne.

O campanie originala, denumita "Becks for banknotes", cere ca David Beckham sa fie noua figura de pe bancnota de 20 de lire sterline. Nu este sinngurul idol al noii generatii care ar putea sa ne zambeasca de pe hartia de 20 de pounds. Robbie Williams, The Beatles, Mick Jagger, Richard Branson, capitanul echipei de cricket a Angliei, Michael Vaughan si jucatorul de rugby Jonny Wilkinson toti ocupa cate un loc pe o lista care cuprinde “printre altii” figuri istorice precum Francis Drake si Winston Churchill.

Guvernatorul Bancii Nationale, Mervyn King, l-a inlocuit luna trecuta de pe hartia de 20 de lire pe Sir Edward Elgar cu Adam Smith, “cel mai mare economist pe care aceasta tara l-a avut vreodata”.

Publicul nu este foarte incantat de aceasta decizie si ar prefera sa il vada pe Becks zambitor pe hartia de 20 de lire. Sansele nu sunt foarte mari, daca luam in calcul faptul ca David a plecat in SUA sa joace pentru LA Galaxy.

Sursa: Guardian 7 Iunie 2007

Te-ar putea interesa și: