Daniel Fenechiu, preziviuni dure la adresa lui Ludovic Orban: Vântul schimbării este destul de prezent în PNL

Daniel Fenechiu a declarat că a observat, nu numai el, că există tensiuni în partid. El a precizat că Florin Cîțu este o soluție mai bună pentru partid decât Ludovic Orban.

„Și eu constat ca și alții că în momentul de față există o anumită situație nu foarte fericită în partid, cu doi centri de putere. Pe de altă parte, constat că Florin Cîțu exercită o guvernare foarte bună, constat că vântul schimbării este destul de prezent în PNL și Florin Cîțu este o soluție de viitor mai bună decât actualul președinte, Ludovic Orban”, afirmă la RFI Daniel Fenechiu.

De ce a ales să-l susțină pe Florin Cîțu

Daniel Fenechiu a fost întrebat dacă a ales să-l susțină pe Florin Cîțu din cauză că fostul premier nu a împărțit ministerele cum trebuie la formarea coaliției. Acesta a răspuns că acest lucru a fost unul dintre factorii care au dus la decizia pe care a luat-o.

 „Da, sunt multe lucruri care au contat. Fără discuție și ăsta a fost unul din elementele care a fost important, dar mai presus de orice, eu plec de la premisa că Orban a fost un prim-ministru bun, a fost un președinte care și-a făcut treaba. În momentul ăsta însă lucrurile arată că cea mai bună soluție pentru PNL este Florin Cîțu”, spune acesta.

Senatorul spune că Orban nu a fost părăsit

Daniel Fenechiu a declarat că respinge ideea potrivit căreia fostul premier ar fi fost părăsit de liberali la momentul negocierilor pentru formarea coaliției.

„Și eu am fost acolo, am negociat partea parlamentară, eram lider de grup în mandatul trecut. Nu am sesizat acest lucru, nu am sesizat să fi fost părăsit. Da, a existat o tensiune, după ce s-a ajuns la înțelegerea care ulterior a fost parafată, o înțelegere care a fost negociată exclusiv de Ludovic Orban”, mai spune senatorul.

Ludovic Orban, atac dur la adresa ministrului Muncii și prim vicepremierului

 „Am fost lăsat singur. (…) PNL nu are nevoie de lideri care azi votează un candidat și mâine fac poză cu altul.

Deși am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL – trebuie să știți lucrul ăsta: președintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliții și negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareș Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Național în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliției. Avem premier, avem președinte României, avem președintele Camerei Deputaților, iar reprezentarea PNL este conformă cu mandatul care mi-a fost acordat la negocieri și anume ponderea pe care o avem în cadrul coaliției”, a spus Orban.