Banii nu vor putea fi accesați până la clarificarea în instanță a situației partidului. Pentru a preveni folosirea abuzivă şi discreţionară a conturilor ALDE de către domnul Tăriceanu, aşa cum procedează în toate activităţile, s-a luat această decizie. Conturile au fost blocate ca o măsură de prevenţie până la decizia sesizării făcute în instanţă. Atitudinea lui este preşedinte unic şi insistă să încerce o preluare ostilă a partidului”, a declarat, pentru Capital, Daniel Constantin.

Potrivit unor surse din ALDE, Daniel Constantin a notificat banca la care formaţiunea are deschise conturi spunând că există un proces pe rol, iar reprezentanţii unităţii financiare au decis că până la clarificarea situaţiei sumele nu vor putea fi accesate de nimeni din partid.

S-a ajuns în această situaţie după ce Daniel Constantin a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia Delegaţiei Permanente a ALDE de organizare a Congresului în luna aprilie.

„S-a ajuns la o situaţie de blocaj până când se va soluţiona juridic. Săptămâna viitoare sunt primele termene date de Tribunal. Dacă vom câştiga, atunci se va suspenda congresul şi situaţia cu conturile rămâne blocată. Dacă nu vom câştiga, ei vor organiza congres, dar după congres se vor duce la tribunal să înregistreze noul statut şi noua conducere. Ele nu vor fi validate, pentru că e un proces pe rol”, au declarat surse din ALDE, apropiate lui Daniel ConstantiN.

Te-ar putea interesa și: