Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, susține că, din informaţiile pe care le are, conducerea Partidului Naţional Liberal va respecta prevederile protocolului coaliţiei de guvernământ, conform cărora vor fi schimbaţi titulari cu miniştri de la alte partide la patru ministere.

În ceea ce priveşte celelalte ministere, fiecare partid va hotărî dacă îi menţine sau nu în funcţii pe actualii miniştri, precizează Daniel Cadariu.

Ar putea fi schimbate doar patru ministere

„Sunt două discuţii: ce ministere şi care va fi componenţa coaliţiei ulterior şi decizia fiecărui partid dacă va menţine un ministru pe un minister pe care-l va păstra. Vom vedea la momentul respectiv.

Noi avem un protocol încheiat, se ştie: doar patru ministere sunt în discuţie a fi schimbate, dar în politică e posibil orice. Din ce ştiu, decizia conducerii centrale a PNL a fost că trebuie respectate prevederile actualului protocol.

Asta ar însemna că pot fi schimbate doar patru dintre ministere: e vorba de Finanţe în oglindă cu Justiţia, Transporturi în oglindă cu Fonduri europene. Dar şi în cadrul acelor ministere care rămân la unul dintre partide, e decizia fiecărui partid dacă continuă sau nu cu acelaşi ministru”, a afirmat Daniel Cadariu, marţi seară, 28 februarie, la Prima News.

În ceea ce-l priveşte, Daniel Cadariu a declarat că până în luna mai programele pe care le-a pus la punct ministerul adresate mediului de afaceri vor deveni funcţionale.

Kelemen Hunor, despre rocada din mai: Nu au existat discuții despre plecarea UDMR

Liderul maghiarilor Kelemen Hunor a declarat că nu au existat discuții despre plecarea UDMR de la guvernare în luna mai, atunci când va avea loc rocada între partidele din formula de guvernare (PSD, PNL, UDMR).

Întrebat, la Prima News, dacă are dubii că UDMR va rămâne după rotativă în coaliţie, Kelemen Hunor a declarat următoarele: „Astfel de discuţii nu au avut loc!”, a spus categoric liderul maghiarilor.

„Există fel de fel speculaţii. În 2021, nu era nevoie de UDMR neapărat, fiindcă, din punct de vedere matematic, în ceea ce priveşte majoritatea, o coaliţie merge şi fără UDMR. A mers şi în 2021 şi merge şi în 2023. Nu asta este problema.

Cum nu au fost astfel de discuţii, nici nu vreau să intru în aceste speculaţii”, a continuat el.

Președintele UDMR a mai spus că ar trebui să se meargă în continuare cu formula actualei coaliţii de guvernare.