Cunoscutul om de radio Daniel Buzdugan a avut parte de o experiență neplăcută în Centrul Vechi al Capitalei. Totul s-a întâmplat atunci când a vrut să mănânce la un restaurant de aici. Buzdugan a împărtășit cele petrecute într-o postare pe conturile sale de socializare.

Întâmplarea nefericită s-a terminat cu bine pentru Daniel Buzdugan

El a povestit că ieșise în oraș, în Centrul Vechi al Capitalei, pentru a mânca la un restaurant. La scurt timp după ce s-a așezat la o masă era pregătit să comande. Însă, Daniel Buzdugan a fost informat că restaurantul tocmai a fost închis de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC).

Buzdugan a comentat această experiență, spunând că „a fost șansa mea”. Omul de radio putea să se aleagă cu o „salmonelă tradițională ori cu vreo toxiinfecție alimentară din partea casei”.

„Am ieșit ieri în Centru vechi să mănânc câteva bombe calorice, m-am așezat la o masă și după câteva minute mi-a zis un domn că nu mai pot comanda, că tocmai îi închide ANPC-ul (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului).

Poate că a fost șansa mea să nu mă aleg cu vreo salmonelă tradițională ori cu vreo toxiinfecție alimentară din partea casei.

Ce să zic, mulțumesc și să vă dea Dumnezeu sănătate, domn’ președinte Horia Constantinescu! Succes la sănătate!”, a fost mesajul postat de Daniel Buzdugan pe Facebook.

ANPC a aplicat amenzi de 800.000 lei operatorilor economici din Centrul Vechi al Capitalei

Amintim faptul că ANPC a aplicat marți amenzi de peste 800.000 lei unor operatori economici din Centrul Vechi al Capitalei. De asemenea, inspectorii și a propus închiderea temporară a două unități pe o perioadă de până la 6 luni la 12 luni.

În total au fost verificați 82 de operatori economici care îşi desfăşoară activitatea aici.

Principalele abateri constatate de echipele de control au fost comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită. Erau, de asemenea, comercializate produse textile fără informaţii privind compoziţia fibroasă traduse în limba română, pe etichete.

Inspectorii au mai constatat comercializarea unor produse cosmetice fără informaţii cu privire la denumirea şi adresa importatorului, comercializarea unor produse cosmetice fără a avea informaţiile privind precauţiunile speciale, denumirea şi funcţia acestora traduse în limba română, pe etichete, și utilizarea unor produse cosmetice fără evidenţierea datei deschiderii flaconului.

Totodată, au fost identificate folosirea unor agregate frigorifice cu chedere murdare, neigienizate, cu resturi alimentare, cu vopsea exfoliată și pete de rugină.

De asemenea s-a constatat utilizarea unor cuptoare fără a fi igienizate, utilizarea unor materii prime cu modificări vizibile organoleptice, alterate, în afara termenului de valabilitate.

Nu în ultimul rând, erau folosite maşini de gheaţă cu filtru neigienizat şi cu urme de rugină şi depozitarea pe paviment a ambalajelor şi băuturilor răcoritoare.