Liderul Pro Romania a lansat, duminica seara la Romania TV, o teorie care îi provoacă tensiune maximă Vioricăi Dancilă. El a susținut că premeirul a fost înconjurat la Romexpo, la evenimentul de prezentare a programului prezidentiale, numai de lideri PSD care vor „să-i ia gâtul”. Întrebat dacă printre aceștia ar fi și Lia Olguța Vasilescu, Ponta nu a infirmat.”In CEX nu s-au hotarat cine o omoara pe Dancila sa ii ia locul, nu au putut să se decidă cine”, a spus Ponta. Întrebat când se va întâmpla acest lucru, liderul Pro România a replicat: „Dupa turul 1, pentru ca nu va intra in turul 2 si pana atunci probabil ca aseaza. Intrebarea e sa preiei ce? Un partid care a pierdut alegeri, guvernul, care pierde alegerile locale, ca le va pierde”.

Doamna Dăncilă s-a lansat în campanie. Ştiţi, pe scenă, acolo lângă doamna Dăncilă, erau numai oamenii care urmează să îi ia locul, cum spune românul să îi ia gâtul”, a comentat Ponta.

Întrebat dacă Lia Olguța Vasilescu vrea să-i ia locul, liderul Pro România a comentat: „Toţi. Bineînțeles! Toți vor să-i ia locul. Nu s-au înţeles încă între ei cine îi ia locul. De aceea o ţin încă pe Dăncilă până se înţeleg”.

Printre cei aflati alaturi de Dancila la Romexpo au mai fost Mihai Fifor, Marcel Ciolacu, Eugen Teodorovici, Gabriela Firea.