Gazetarul Cristian Tudor Popescu lansează un avertisment pentru noul Guvern PNL în ceea ce privește numirile pe ultima sută de metri a Premierului demis Viorica Dăncilă. Acesta consideră că o prioritate a guvernului ar trebui să fie tocmai acești indivizi, pentru că nu va putea pune nimic în aplicare din cauza lor.

„Ce mă preocupă, în clipa de față este să știu cum poate statul să dea afară pe cei numiți de stat. Dăncilă i-a numit pe niște indivizi ai Rovanei Plumb și Oprea, i-a numit la Oficiul Spălării Banilor și la Departamentul pentru Luptă Antifraudă. Cel de la Spălarea Banilor e pensionar, cu pensie din aceea specială, uriașă. De asemenea, împreună cu domnul Cuc, doamna Dăncilă a schimbat întregul Consiliu de Administrație de la CNAIR, numind niște inși, la fel, trepăduși ai lui Cuc pe 4 ani și câte și câte or mai fi de astfel de numiri făcute în ultimle două săptămâni, până ieri, în ultima secundă, cât a fost Dăncilă în situația de a semna”, a spus CTP la Digi24.

„Aceasta e, de fapt, prima problemă a guvernului: prioritatea guvernului e să rezolve cu acești indivizi, pentru că altfel, nimic din ce a promis, nu poate fi pus în aplicare. Cum să lucreze noii miniștri cu toți acești indivizi plantați acolo, ca niște mine antipersonal, de către Dăncilă?”, s-a întrebat gazetarul. (…) Tema principală acum, după ce reușește să scape de acești sabotori, aceștia vor fi niște sabotori în punctele respective, prima grijă trebuie să fie luarea de masuri cât mai apropiate de cetățean, până la reformă, până la anticipate, chiar. Pentru că, dacă se vor face anticipate, ar trebui ca PNL să nu uite că rezultatul anticipatelor va depinde de performanța guvernării PNL pe o perioadă de 6 luni, pentru că trebui să treacă cel puțin 6 luni până la anticipate”.