Jurnalistul Dan Andronic a oferit mai multe explicații despre șansele lui George Simion. Într-o postare realizată pe Facebook, acesta a scris că liderul AUR este adevăratul „playmaker”.

George Simion este adevăratul „playmaker”

Postarea jurnalistului este următoarea:

„Aseară la România TV am comentat un sondaj realizat de Sociopol. Nu intru în rezultate, spun doar că Piedone era pe primul loc. În dimineața asta am mai primit o cercetare, realizată de CURS, în care Piedone este în continuare pe primul loc. Doctorul îi suflă-n ceafă lui Nicușor Dan, ceea ce era de așteptat. Dar nu asta vreau să vă povestesc.

Ci faptul că adevăratul playmaker este George Simion. De ce? Pentru că are un candidat care nu depășește 5 la sută, iar scorul partidului este între 10-12 la sută pe București. De luni de zile, Mihai Enache rămâne un necunoscut. Pare mai bun decât Cozmin Gușă care lua doar 2 la sută, potrivit sondajelor făcute de AUR, dar tot e foarte jos. Concluzia?

Cei 5 la sută ai lui Enache pot face ca diferența dintre Piedone și Nicușor Dan să fie decisivă. Va avea George Simion creierul politic să o facă? Judecând după ultimele zvâcniri ale neuronilor săi, nu pare. Dar o să spun ca-n bancul cu blondele: Give him another chance!”

George Simion
George Simion/SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin

Cu cine ar vota bucureștenii?

Un nou sondaj efectuat de CURS scoate la iveală care sunt preferințele recente ale românilor în ceea ce privește candidații pentru funcția de primar general al Bucureștiului.

Întrebați cu cine ar vota în date de 9 iunie, 38% dintre respondenți au spus cu Cristian Popescu Piedone (PUSL).

27% dintre respondenți au spus că ar vota cu Nicușor Dan (candidat independent susținut de (USR-PMP-FD).

Cu candidatul alianței PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, ar vota 23%.

Clasamentul este continuat de:

  • Mihai Enache (AUR) cu 5%
  • Diana Șoșoacă (SOS România) cu 2%
  • Altul 5%

De asemenea, românii au mai fost întrebați cu cine vor vota pentru alegerile locale din data de 9 iunie.

Cei mai mulți dintre ei (48%) au spus că ar vota cu alianța PSD-PNL. 24% dintre respondenți au spus că ar vota cu Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei.

De asemenea, 12% ar vota cu Partidul Umanist Social liberal (PUSL).

Clasamentul este continuat de:

  • Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cu 11%
  • SOS România cu 3%
  • Altul cu 2%