Francezii de la automobile-magazine.fr au realizat un material video în care au pus faţă în faţă o Dacie Duster 1,5 dCi 85 Ambiance şi un Nissan Qashqai 1,5 dCi, 106 cai putere.

Cu mai mult de 20 de cai putere mai mult decât Duster, modelul Qashqai are o alură mult mai modernă, dar stă mai bine şi la capitolul dotări.

„Dacia Duster este echipată cu strictul necesar şi nimic în plus”, declară francezii care observă faptul că japonezii au în dotarea standard un radio-CD player, sistem de climatizare şi limitator de viteză, în timp ce la Duster acestea costă nişte bani în plus. Jurnaliştii de la automobile-magazine.fr sunt de părere că sunetul oferit de sistemul audio de la Duster este „deplorabil”.  

Mai mult, limitatorul de viteză şi reglarea volanului în profunzime nici măcar nu se găsesc în catalogul de opţiuni, spun jurnaliştii francezi.

Francezii sunt de părere că plasticul din interior este simplu şi „evocă anii ’80.” În schimb, Duster stă surprinzător de bine la capitolul suspensii şi este foarte solidă, excepţie făcând scaunul şoferului.

În timp ce Duster mizează pe simplitate, Nissan Qashqai mizează pe modernitate. În Franţa, diferenţa de preţ dintre cel mai ieftin Duster şi cel mai ieftin model al japonezilor este de aproximativ 7.800 de euro, în timp ce în România diferenţa este de doar 6.450 de euro.