Reprezentanţii universităţilor englezeşti revin an de an în România datorită candidaţilor valoroşi pe care ţara noastră îî are. Comunitatea de studenţi români este una activă din punct de vedere academic şi social. Din Coventry University, universitatea cu cei mai mulţi români din lume, 10% din totalul studenţilor este reprezentat de români.

Sesiunea de admitere cu răspuns pe loc se desfăşoară pe 13 şi 14 iulie la sediul EDMUNDO din Bucureşti, iar elevii se pot înscrie atât la programe de licenţă, cât şi programe de masterat. La sesiunea pentru admitere participă 10 universităţi prestigioase din UK.

Concursul este organizat sub forma unui interviu de 15 minute cu reprezentantul univerităţii, urmând ca la final, candidatul va afla dacă este acceptat.  Universităţile care participă la această sesiune de admitere cu răspun pe loc sunt următoarele: Anglia Ruskin University, Birmingham City University, Coventry University, NAVITAS, University of Essex, University of Greenwich, University of Hertfordshire, University of Northampton, University of Suffolk şi University of West London.

Studenţii pot achita universităţile din Marea Britanie prin accesarea unui împrumut de la Guvernul Britanic, care se restituie gradual, numai după absolvirea studiilor şo doara tunci când absolventul are un venit sufficient de mare care să îi permit rambursarea. Toate universităţile care participă la sesiunea de admitere cu raspuns pe loc oferă sprijin financiar prin acordarea de burse.

Universităţile din Marea Britanie oferă de 3 ani încoace o alternativă pentru proaspeţii absolvenţi de liceu să devină studenţi internaţionali, prin simplificarea procedurii de admitere .

Anul acesta, aproape 100 de elevi de liceu au reuşit să obţină nota 10 la BAC.