Numărul cazurilor de Covid-19 este în continuă creștere de la sfârșitul lunii iulie în Germania, țară care pentru o perioadă a lăsat impresia că poate ține pandemia sub control.

Astfel, Germania înregistrează cel mai mare număr zilnic de cazuri de coronavirus de pe 18 aprilie – 2.828 de persoane infectate în ultimele 24 de ore.

Avertismentul Angelei Merkel

Statisticile oficiale prezintă mai mult de 306.000 de persoane infectate cu noul coronavirus în Germania, iar numărul deceselor a depășit 9.562.

Perioada de vârf în ceea ce privește infectările a fost sfârșitul lunii martie/începutul lui aprilie, când autoritățile au înregistrat mai mult de 6.000 de cazuri pe zi.

Ulterior însă, numărul cazurilor zilnice confirmate a scăzut dramatic, deși numărul infectărilor a început din nou să crească începând cu sfârșitul lunii iulie.

Cancelarul Angela Merkel avertiza la sfârșitul lunii septembrie că în iarnă se poate ajunge la noi recorduri negative, în privința persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Iarna va aduce creșteri dramatice ale numărului infectărilor cu coronavirus, a avertizat Merkel, care a precizat că, dacă traiectoria actuală a creșterii numărului de cazuri continuă, Germania s-ar putea confrunta cu peste 19.000 de cazuri zilnice în lunile de iarnă.

”Trebuie să stabilim priorități”

”Trebuie să stăpânim rapid numărul infecțiilor și să intervenim. Trebuie să stabilim priorități și anume menținerea economiei în funcțiune și menținerea școlilor și creșelor deschise. Fotbalul trece în plan secund, deocamdată”, a declarat cancelarul german, conform cnn.com.

În context, trebuie precizat că aerisirea a fost introdusă pe lista cu precizări oficiale a Guvernului german cu privire la lupta împotriva noului coronavirus, alături de igienă, distanţarea socială, purtarea măştii şi folosirea aplicaţiei de urmărire a cazurilor de contact a Executivului – Corona-Warn-App.

”O aerisire regulată în locurile publice şi provate poate reduce în mod considerabil riscul infectării”, precizează Guvernul german.

De la începutul pandemiei, s-au ridicat numeroase voci, în comunitatea ştiinţifică germană, care au cerut aerisirea ca gest-barieră, mai ales un virusolog cunoscut, Christian Drosten.