Ministerul Afacerilor Externe a anunţat miercuri că ştirea vehiculată în spaţiul public conform căreia Iordania şi-ar retrage ambasadorul din România se bazează pe informaţii false.

Știre inițială

Este vorba despre ambasadorul Iordaniei, a anunțat Antena 3. Decizia vine după ce, acum o lună, Regele Abdulah al II-lea al Iordaniei și-a anulat vizita în România.

Totul s-a decis, după ce Viorica Dăncilă și-a exprimat intenția de a muta ambasada României la Ierusalim.

„Majestatea Sa, Regele Abdullah al II-lea, și-a anulat vizita programată să înceapă luni în România, în semn de solidaritate cu Ierusalimul”, a transmis ministrul de Externe iordanian.

Vizita Regelui Addullah în România, care deține în prezent președinția rotativă a Consiuliului UE, era programată să includă întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și liderii Parlamentului.

Ulterior, premierul a declarat că a fost doar o opinie personală.

Deranjată de intenție a fost și Turcia.

„Suntem îngrijoraţi de declaraţiile iresponsabile făcute de către liderii unor state la conferinţa anuală a AIPAC, care a avut loc ieri (24 martie) la Washington, în legătură cu relocarea la Ierusalim a ambasadelor lor din Israel”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe turc, Hami Aksoy, într-un comunicat.