Potrivit ultimelor date transmise de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, un cutremur cu magnitudinea de 3,3 a avut loc sâmbătă dimineața în județul Vrancea. În ceea ce privește ora, seismul s-a produs la ora 6:42 în zona seismică Vrancea, având o magnitudine de 3,3. De menționat este faptul că, seismul s-a produs la adâncimea de 120 de kilometri.

Cutremurul de sâmbătă dimineață a avut loc în aproapierea mai multor orașe mari din România, prin care și Capitala. Mai exact, potrivit sursei citate, orașele vizate sunt: Brașov (73 km), Ploiești (94 km), Bacău (98 km), Brăila (122 km), Galați (120 km), București (146 km), Pitești (163 km), Iași (180 km), Sibiu (186 km) și Ruse (211 km).

De mențonat este faptul că, acesta este al doilea cutremur care lovește România într-o singură săptămână. Pe data de 1 aprilie, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) informa că  a fost înregistrat un cutremur cu magnitudinea 3 în aceași zonă, judeţul Vrancea. Acesta s-a produs la miezul nopţii, la ora locală 00:00:45.

Spre deosebire de cel de sâmbătă dimineață, seismul de pe 1 aprilie a avut loc la o adâncime de 77 de kilometri, conform informațiilor oferite de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Două cutremure într-o singură săptămână

În ceea ce privește orașele în apropierea cărora s-a produs, acesta sunt:  82 km est de Braşov, 90 km sud de Bacău,104 km nord-est de Ploieşti, 115 km vest de Galaţi, 118 km nord-vest de Brăila şi 155 km nord de Bucureşti.

De asemenea, în România au avut loc de la începutul anului 78 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe scara Richter, cele mai multe în zona seismică Vrancea.

Dintre acestea, cel mai puternic seism s-a produs anul trecut în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Totodată, un alt cutremur a avut loc în data de 28 martie. Seismul a avut magnitudinea 3,3 pe Richter și a fost înregistrat tot în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul a avut loc la o adâncime de 82 de kilometri.

În 2020, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.