Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Gelu Vișan este de părere că PNL-ul a reușit ”să devină un partid de tot rahatul”. Totodată, el subliniază faptul că deși alte partide politice încearcă să păstreze aparențele, liberalilor nici măacr nu le mai pasă.

În același timp, politicianul susține că în populația, dar nici unii liberali nu își dau încă seama că la nivelul partidului se produce o ”lovitură de partid”, la mijloc fiind bani mulți, dar și ordine din afară.

„PNL a reușit “prin el însuși” să devină un partid de tot rahatul. Nu că la celelalte partide ar da democrația pe dinafară, dar ele se străduiesc să păstreze aparențele.

Îmi permit să vorbesc de PNL pentru că-cel puțin partea pedelistă- o cunosc foarte bine-ca să nu simt mâna foștilor așa-ziși organizatori ai PD-ului, în frunte cu Berceanu, Blaga și ceilalți.  Poate nu știți, dar din 94 până în 2010 am fost implicat în toate organizările alegerilor interne, congreselor, etc la PD, respectiv PD-L.

Ce nu știu nici liberalii, nici populația este că la nivelul PNL se produce în această perioadă o preluare cu forța, un fel de lovitură de partid.  La mijloc sunt banii, bani mulți, dar și ordine din afară”, a scris el pe Facebook.

Totodată, el a amintit de întâlnirea din Parcul Herătrău dintre Brceanu și Videanu. Deși au existat de-a lungul timpului mai multe încercări în partid, concluzia a fost alta.

Ce se întâmplă în PNL

În ceea ce privește tactica, Vișan susține că echipele locale de susținători ai fostului PNL au fost ”spulberate”, iar întreaga bătălie nu are ca scop ajungerea la un rezultat.

„Mai țineți minte întâlnirea auto/filmată din Parcul Herăstrău a lui Berceanu, Videanu, etc?  Acela a fost semnalul:

– “Revenim la butoane și la bani”

– “ Banii sunt ai noștri!”

Au fost niște încercări de a părăsi în haită PNL-ul și a face alt partid, dar între timp au ajuns la concluzia că e mai bine să preia PNL-ul. Și l-au preluat deja.

Tactica a fost simplă: Au spulberat echipele locale de susținători ale fostului PNL și le-au înlocuit cu candidați supuși noului PD-L.

-Sincer?

-Am participat la mult prea multe astfel de jocuri, am fost implicat până în gât în ele ca să mă mai intereseze. Ar trebui să spun:

“- Treaba lor, să-și rupă gâtul!”

Bătălia dintre ei nu este interesată prin rezultat, rezultatul este știut demult, va câștiga aripa PD-istă care l-a cocoțat pe Câțu într-o poziție peste el, ci prin maniera de obținere a rezultatului”, a mai adăugat acesta.

O demonstrație de forță

Gelu Vișan susține că tot ceea ce se întâmplă în prezent pe scena politică este doar o demonstrație de forță, între PD-L și PNL. Scandalul are și un scop, precizează politicianul, amitind din nou de discuția din Herăstrău.

„Ceea ce vedeți dumneavoastră acum este o demonstrație de forță a noii echipe PD-L-iste care preia PNL-ul. Ei provoacă scandalul cu un scop: să marcheze teritoriul, așa, ca ‘câinii: câștigătorii se pișă deja cu jet pe fiecare opozant, pentru a arăta că ei sunt șefii de la butoane.

Când s-au întâlnit în Herăstrău am spus că va urma preluarea PNL, acum o vedeți. Teoretic ar trebui să mă bucure, pentru că mulți mi-au fost colegi și preluări de-astea am făcut destule, cu aceiași, fix aceiași beneficiari. Doar că știu ce urmează: Așa vor pune mâna din nou pe ce a mai rămas din România, dar mai ales pe ce a mai rămas de furat din țara asta.

Marii vânzători pe degeaba, către străini, ai economiei românești au fost PD-iștii, iar acum ei au fost din nou activați, pentru că urmează”, mai scrie Vișan.

Acesta a mai subliniat faptul că liberalii nu se vor opri aici, iar vânzările vor continua în următoarea perioadă și sunt vizate mari companii din România.

În final, politicianul susține că ”România va deveni oficial colonie”, iar PNL-ul va avea un impact major în acest sens, dând vina în tot acest timp pe social democrați.

„A DOUA VÂNZARE, dacă e să mă întrebați pe mine, MAREA VÂNZARE, pentru că, după ce vor fi prăduit totul la străini, vor vinde și Transilvania. Acum se vor da pe degeaba gazele din Marea Neagră, sarea, apele, toate minereurile, uraniul, toate companiile de stat în frunte cu Hidroelectrica, Portul, Aeroportul, CE-O-utile, tot.

România va deveni oficial colonie. Iar sarcina de a o transforma definitiv în colonie o au foștii mei colegi de la PD, așa cum au avut-o și imediat după 1996, și au făcut-o- culmea, dând vina pe PSD!

Iar vânzătorii, cozile de topor, aceiași, fix aceiași, urmează ordinele primite de la serviciile străine, care-și împart pentru țările lor ce a mai rămas din România; și bineînțeles, vânzătorii/cozi de topor vor fura din nou enorm și nimeni nu/i va întreba de nimic, așa cum nu i-a întrebat niciodată. Să vă fie de bine!”, a mai scris el.