CITIȚI ȘI:  Premierul Sorin Grindeanu nu demisionează

Cabinetul Grindeanu a aprobat marţi seară o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi Codului de procedură penală.

'Este vorba de OUG pentru modificarea şi completarea Legii 296 Cod penal şi a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanţă de urgenţă, (…) am pus în concordanţă deciziile Curţii Constituţionale care (…) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament', a anunţat ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

CITIȚI ȘI: GRAŢIERE: LISTA celor care SCAPĂ de DOSARE şi probleme penale!

Tot în şedinţa de marţi Guvernul a adoptat şi un proiect de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate.

Moneda naţională s-a depreciat, marţi, în faţa euro, iar Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de 4,5038 lei/euro, în creştere cu 0,32 bani (+0,07%) comparativ cu valoarea anunţată în şedinţa anterioară, când un euro a fost cotat la 4,5006 lei.

În schimb, leul s-a apreciat în faţa dolarului american, cursul anunţat fiind de 4,2072 lei/dolar, mai puţin cu 0,03 bani (-0,01%), de la 4,2075 lei/dolar, cât se stabilise în şedinţa de luni.

CITIȚI ȘI Presa internaţională: Lovitură dată luptei anticorupţie în România