MBA?
Renaldo Nita: Politica scolii de afaceri Open University Business School, partenerul nostru britanic, este ca, o data la trei-patru ani, sa actualizeze programele si bibliografia cu noutatile care apar in domeniul managementului. Se lucreaza de aproximativ doi ani la actualizarea programelor si anul acesta schimbarile vor avea loc efectiv.
Capital: De unde provin noutatile?
Renaldo Nita: Este vorba despre lucrarile publicate ca urmare a studiilor de cercetare din Marea Britanie, dar nu numai, Europa de Vest si Statele Unite. Asadar, tot ce vor invata cursantii nostri reprezinta ultimele noutati si „curente” din domeniul managementului.
Capital: Ne puteti da un exemplu?
Renaldo Nita: Cel mai „la moda” curent acum este axat pe tot ceea ce inseamna leadership. Managerul nu mai este privit ca un simplu conducator si organizator, el trebuie sa aiba aptitudini de motivare a angajatilor.
Capital: Mai exista si alte modificari in cadrul programului de MBA?
Renaldo Nita: Programul de MBA oferit de CODECS poate fi urmat in doua variante: „Step by Step”, acest lucru presupune parcurgerea a 3 etape succesive sau „Fast track” prin cursul B713 Fundamentals of Senior Management care asigura accesul direct la MBA. Sistemul modular in care sunt prezentate cursurile permitand astfel obtinerea de catre fiecare cursant a nivelului dorit de calificare, fie prin studierea unui singur modul de curs, a unei etape sau a intregului program.Schimbarile nou aparute privesc in special cursurile ultimei etape. Astfel, incepand cu acesta toamna, in etapa de MBA vor fi incluse trei module de cate sase luni: „Management Strategic”, „Strategie Financiara” si „Marketing intr-o lume complexa”. In paralel cu ultimele doua dintre acestea se poate urma al patrulea curs, „Managementul Diversitatii”, care dureaza 12 luni.
Capital: Mai exista si alte informatii noi pe care cursantii ar trebui sa le stie?
Renaldo Nita: La nivel mondial, in acest moment, exista trei organisme de acreditare a programelor de MBA: AMBA, efmd si AACBS. Calitatea programului de MBA al OUBS este recunoscuta in acest moment de doua dintre acestea. In acest moment suntem in curs de finalizare a procesului de certificare in vederea obtinerii si a celei de-a treia acreditari internationale: AACBS (American Assembly of Collegiate Business Schools).
Capital: Prin ce va diferentiati de restul programelor de pe piata?
Renaldo Nita: Calitatea materialelor de curs, recunoasterea internationala a diplomei, aplicabilitatea practica a conceptelor de curs, dar – mai ales – calitatea oamenilor care livreaza aceste programe.