Este corect ca, pe langa salariu, sa cer si un procent din venitul anual al societatii, plata chiriei unei locuinte de serviciu si sa-mi maresc participarea la capitalul social? Ca societate mixta putem obtine finantari pentru proiecte? Exista posibilitatea de a obtine un imprumut de la o banca pentru derularea investitiei?”
In primul rand, politica revistei Capital este de a coresponda cu cititorii sai doar prin intermediul publicatiei. De aceea, daca doriti sa gasiti un partener, ne puteti trimite propunerea si o putem publica, dar nu putem sa va asiguram ca nu o va pune altcineva in practica. In ceea ce priveste contractul dumneavoastra, in calitate de conducator al unei firme, puteti cere actionarilor semnarea unui contract care sa cuprinda toate cele specificate. Este destul de uzual ca managerii sa participe la profiturile firmei, fie incasand bani fie o cota-parte din actiuni. Este la fel de normal ca managerilor sa li se asigure acoperirea cheltuielilor cu locuinta, o masina de serviciu si, cateodata, actiuni ale firmei acordate in mod gratuit. Toate acestea trebuie insa cuprinse intr-un contract semnat intre dumneavoastra si reprezentantii actionarilor. Restul depinde de talentul de negociator. In ceea ce priveste finantarile, va sfatuim sa va adresati Ministerului Dezvoltarii si Prognozei sau Delegatiei Comisiei Europene. Credit de la o banca va va fi destul de greu sa luati daca nu dispuneti de garantii si conduceti o firma care nu are o istorie financiara, dar puteti incerca la una dintre bancile mari, orientate catre intreprinderi mici si mijlocii: BCR, BRD etc.
Ana-Lia Vasile, Oradea: „Pentru continutul bogat, divers, astept cu mult interes in fiecare saptamana revista Capital, pe care o lecturez cu deosebita placere. Va urez un an nou fericit, cu multa sanatate, putere de munca. Abonamentul pentru anul 2002, anexat, confirma fidelitatea si aprecierea pe care o am fata de dumneavoastra”.
Va multumim pentru urari si pentru constanta cu care ne urmariti si speram sa va fim de folos si in continuare. Un an nou fericit si dumneavoastra!