Reprezentanții mai multor spitale din Capitală au declarat pentru Agerpres că pacienţi din aceste unităţi medicale au solicitat să voteze, duminică, la alegerile locale, cu urna mobilă.

De asemenea, inclusiv comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr Carol Davila”, Florentina Ioniţă-Radu, a declarat pentru sursa citată că a fost solicitată urna mobilă și în această instituție.

„Noi am cerut, pentru că suntem în două sectoare – Sectorul 1 şi Sectorul 6. Am solicitat la ambele sectoare să ne pună la dispoziţie urna mobilă, a spus Florentina Ioniţă-Radu.

Totodată, aceasta a mai precizat faptul că au cerut să voteze cu urna mobilă un număr de 14 pacienţi de la unitatea medicală din sectorul 1 şi 24 de pacienţi de la unitatea din sectorul 6.

Pacienții cu COVID-19 vor să voteze

Inclusiv cei infectați cu virusul ucigaș vor să voteze. Potrivit managerului Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, şapte pacienţi au cerut să voteze cu urna mobilă – 5 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus şi alţi doi care se află internaţi pe secţii.

„Sunt solicitări (n.r. de vot cu urna mobilă) şi vom organiza totul ca să se poată desfăşura votul”, a declarat managerul Spitalului „Dr. Victor Babeş”, Emilian Imbri.

Se va vota cu urna mobilă duminică şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde au fost făcute 16 solicitări în acest sens.

Aceleași declarații vin și de la purtătorul de cuvânt al al Institutului „Matei Balş”, Cătălin Apostolescu, care a spus că sunt pacienţi care doresc să voteze cu urna mobilă.

„Este posibil să avem (n.r. urna mobilă). Sunt mulţi pacienţi care sunt conştienţi şi sunt din Bucureşti. În principiu, sunt pacienţi care probabil vor solicita urna mobilă”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului „Elias”, Silvius Negoiţă, pacienţi internaţi în unitatea medicală au solicitat să voteze cu urna mobilă.