Anunțul momentului pentru profesori. Ce se întâmplă, de fapt, cu salariile lor

Joi, după ședința de Guvern, a avut loc un breafing de presă la care a participat și ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu. El a fost întrebat de un jurnalist ce se întâmplă cu salariile profesorilor în perioada vacanței sau a școlii online. El a precizat că profesorii, dacă sunt titulari, vor primi salariul integral.

„Deci salariile… dacă e vorba de personal titular, vor primi salariul întreg. Dacă este vorba de cadre didactice care predau la clasele terminale și până acum știa toată lumea că e o vacanță între 2 și 11 aprilie, între 30 aprilie și 9 Mai”, a spus acesta.

S-a cerut o soluție pentru profesorii care nu au ore la clasele terminale

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ informează că, la ședința Comitetului pentru Dialog Social de joi, a fost solicitată o soluție pentru profesorii care nu au ore la clasele terminale dar și pentru cei de la școlile profesionale sau liceele tehnologice.

„Am atras atenția asupra faptului că trebuie să se reglementeze și numărul de ore anual pentru cadrele didactice din învățământul tehnologic și profesional, avându-se în vedere că semestrul al doilea se micșorează cu o săptămână, reprezentanții Ministerului Educației angajându-se e că se va reglementa acest lucru.

De asemenea, s-a solicitat să se găsească o soluție ca personalul didactic de predare care nu are ore la clasele terminale să rămână în activitate în cele două săptămâni suplimentare de vacanță, pentru că altfel vor fi nevoită să vină în activitate în luna august, epuizându-se numărul de zile de concediu pentru acest an școlar”, potrivit informării FSLI.

 

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu