Ultimul este „Nu priviți în sus”, care sugerează că sfârșitul Pământului e aproape. Oamenii de știință susțin că există mai multe moduri în care ar putea avea loc sfârșitul lumii. Iată care sunt cele patru moduri în care Pământul ar putea fi distrus, potrivit Bigthink.

Indiferent de toate aceste scenarii mai mult sau mai puțin fanteziste, putem înțelege tot ce va urma folosind puterea de predicție a științei. Pe baza a ceea ce știm, există patru moduri în care Pământul ar putea fi distrus, aducând „sfârșitul lumii”.

Și, susțin unii experți, cu siguranță, asta se va întâmpla într-o bună zi. Iată cum:

1 Dispariția umanității

Aceasta nu este doar o profeție, ci un lucru ineluctabil. Pe măsură ce Pământul se schimbă, presiunile asupra diferitelor specii pentru a supraviețui se vor schimba, în timp ce vor apărea mutații genetice aleatorii. Unele mutații sunt benefice pentru a supraviețui presiunilor actuale, iar acelea sunt genele care, cel mai probabil, vor fi transmise.

Indiferent dacă va avea loc sau nu o catastrofă care va aduce pieirea, cum ar fi un asteroid, eventuala dispariție a umanității este inevitabilă. Indiferent dacă vor exista descendenți care supraviețuiesc, în final lumea va dispărea. În termeni geologici și astronomici, acest lucru este probabil să se întâmple mai devreme decât putem anticipa și va fi primul „sfârșit al lumii”.

2. Oceanele vor fierbe, Terra va semăna cu Venus

Miliarde de ani, Pământul a fost o lume acoperită de oceane, cu o viață complexă care își are originea în mări. Cu toate acestea, datorită evoluției viitoare a Soarelui, oceanele nu vor mai fi aici pentru totdeauna. Pe măsură ce heliul se acumulează în miezul Soarelui, regiunea în care are loc fuziunea nucleară se extinde, cu consecințe grave pentru noi.

Din cauza efectului de seră, Pământul se va supraîncălzi, oceanele vor fierbe, iar atmosfera Terrei se va umple de aburi încinși. În final, planeta noastră va ajunge să semene cu Venus, devenind total inospitalieră vieții de la suprafață. Doar câteva organisme simple vor supraviețui, dar viața, așa cum o știm, se va sfârși. Experimentul cosmic al organismelor complexe, diferențiate, va fi ajuns la finalul său natural.

3. Transformarea pământului într-o stâncă stearpă

Cu suficientă căldură și energie, exact asta s-ar întâmpla cu planeta noastră, Mercur, cea mai apropiată planetă de Soare, fiind un astfel de exemplu.

În cinci până la șapte miliarde de ani, exact asta se va întâmpla cu Pământul, deoarece miezul Soarelui va rămâne complet fără hidrogen.

Deci, Soarele va epuiza hidrogenul din interiorul său și va rămâne doar cu heliul. Problema este că miezul Soarelui nu este destul de fierbinte sau dens pentru a arde heliul.

În cazul unei stele, forța gravitațională trage toate gazele spre centru. Când steaua are hidrogen pentru a arde, crearea heliului produce suficientă presiune exterioară pentru a echilibra forța gravitațională. Dar când steaua nu mai are nimic de ars în nucleu, forțele gravitaționale devin mai puternice. De îndată ce Soarele va începe să ardă mai mult hidrogen, va intra în faza de „gigant roșu”.

Este de înțeles că Pământul nu va supraviețui expansiunii Soarelui. Însă problema Pământului este alta: se va confrunta cu alte obstacole înainte să se dezintegreze.

4. Înghițit sau ejectat?

Chiar dacă va rămâne complet lipsit de viață, „fiert”, apoi carbonizat și în cele din urmă ”bombardat„ cu cvadrilioane de ani de raze cosmice, planeta noastră, ajunsă un cadavru, va continua să existe. Va rămâne intactă, până când se va întâmpla unul dintre următoarele lucruri:

– Un corp ceresc se ciocnește cu Pământul, fie distrugându-l, fie înghițindu-l, în funcție de dimensiunea și viteza coliziunii.

– Un corp masiv trece aproape de Pământ, ejectându-l gravitațional din Sistemul Solar și din galaxie