Potrivit profesorului Streinu Cercel, masca este în continuare cel mai bun aliat al nostru împotriva coronavirusului. Acesta a mai spus că prin păstrarea distanțării fizice dar și prin respectarea celorlalte măsuri impuse de către autorități vom reuși să miscșorăm numărul de infectări zilnice.

Ce spune Streinu Cercel

„Masca va opri ce vine din fața noastră. Acele particule nu pot să pătrundă prin aceste straturi. Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat, dar nu la început. Avem un interval de timp în care masca ne protejează. Se spune că o mască ne poate proteja între 2 și 4 ore.

Când se face diferența între cele 2 și 4 ore? La momentul umezirii. Dacă masca se umezește, ea trebuie schimbată, nu mai trebuie ținută pentru că își pierde proprietățile și tot ce se dizolvă aici are șanse să treacă de ea.

De aceea e bine să avem cu noi vreo 3-4 măști cu noi ca să ne ajungă pentru toată ziua. Maximum 4 ore o putem folosi, după acest interval nu mai este folositoare. E important și cum o dăm jos. Dacă punem mâna pur și simplu pe ea, ne putem contamina și apoi punem mâna pe telefon și alte obiecte. Masca va fi cea care va face diferența în următoarele săptămâni”, a spus acesta.

Coronavirus ieri

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.