Îngrijirea plantelor păianjen: tot ce trebuie să știți. Asigurați-vă că prosperă cu aceste sfaturi

Îngrijirea plantelor păianjen: tot ce trebuie să știți. Plantele păianjen au reputația ca find printre cele mai ușor de îngrijit. Sunt foarte populare, atât în rândul începătorilor, cât și de grădinarii cu experiență.

Îngrijirea plantelor păianjen este simplă, deoarece aceste plante pot rezista mult. Dacă vreți să vă asigurați că înflorește, iată ce trebuie să știți despre îngrijirea plantelor păianjen, de la plantare până la înmulțire, potrivit HappySprout.

Planta păianjen este una dintre cele mai populare plante de apartament sau plante suspendate, cu frunze subțiri care cresc până la 20 -40 cm. Aceste frunze înguste se arcuiesc ușor, în nuanțe de verde sau în dungi verzi și albe. Odată ce cresc, produc tulpini lungi. Vara, aceste tulpini se împodobesc cu flori mici, albe, în formă de stea.

Cum se planteză planta păianjen

Plantele păianjen vor supraviețui în majoritatea tipurilor de pământ, dar preferă solul obișnuit pentru ghiveci. Solul bogat și bine drenat oferă nutrienți și sprijin plantei. Puteți găsi acest tip de pământ de ghiveci la orice magazin de articole de grădinărit.

Amestecurile pentru ghivece pentru cactus și orhidee sunt bune; trebuie doar să fiți conștient de faptul că va trebui să udați planta mai des. Solurile grele de argilă se scurg mai lent, așa că trebuie, fie să udați planta păianjen mai rar, fie să amestecați compost sau nisip în sol pentru a îmbunătăți drenajul.

Alegeți un ghiveci care este puțin mai mare decât rădăcinile plantei păianjen și asigurați-vă că are găuri de drenaj în partea de jos. Plantele păianjen nu au nevoie de mult spațiu. Mulți se bucură de creșterea plantelor păianjen în ghivece suspendate, care permit frunzelor lungi ale plantei să se întindă.

planta paianjen
Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea plantelor păianjen / SURSA FOTO: Dreamstime

În medie, ar trebui să udați planta păianjen o dată pe săptămână

Udați planta păianjen atunci când partea de sus a solului este uscată. Nu are nevoie de foarte multă apă; doar adăugați apă până când solul este umed. În medie, ar trebui să udați planta păianjen o dată pe săptămână până la o săptămână și jumătate. Utilizați apă simplă, la temperatura camerei.

Apa de la robinet este bună pentru plantele păianjen. Cu toate acestea, dacă observați că frunzele devin maronii sau locuiți într-o zonă cu niveluri mai mari de clor în apă, ar trebui să treceți la apă distilată.

Oferiți-i lumină puternică

Puneți planta păianjen la lumină puternică, indirectă, pentru cele mai bune rezultate. Lumina directă a soarelui poate arde frunzele plantelor de păianjen și trebuie evitată. Lumina slabă încetinește semnificativ creșterea, ceea ce înseamnă mai puține flori sau ramuri.

Păstrați planta păianjen la o temperatură de peste 18 de grade Celsius. Ele pot tolera temperaturi mai reci, dar vor crește mai lent. Pe lângă vremea caldă, aceste plante tropicale preferă umiditatea ridicată.

Cum să înmulțiți planta-păianjen

Dacă este prima dată când înmulțiți orice plantă, înmulțirea plantelor păianjen este extrem de ușoară. Planta se poate înmulți prin butășire, caz în care se taie părțile din vârfurile tulpinilor cu flori și se pun în apă. După ce apar “mustățile”, noua plantă poate fi pusă în ghiveci.

După perioada de înflorire, florile mici cad și sunt înlocuite cu plantule minuscule. Acești pui de plante-păianjen arată ca niște păienjeni mici datorită frunzișului în cascadă.

Încet-încet, puii își dezvoltă propriile rădăcini și pot fi tăiați pentru a fi plantați ca plante noi de apartament. Plantele-păianjen au rădăcini groase și cărnoase și rizomi care pot stoca apă și pot supraviețui udării neregulate.

Chiar dacă în mod natural crește în ținuturi tropicale, planta păianjen a dovedit o uimitoare putere de adaptare și în alte regiuni și a ajuns una din cele mai îndrăgite plante de apartament, mai ales în Europa.