Intralot a fost sancționată cu o amendă de 5,54 milioane de lei (1,23 milioane de euro) la finele anului 2013, într-o investigație referitoare la piaţa jocurilor de noroc.

"Nu au colectat (lucrătorii ANAF – n. r.) – şi asta m-a îngrijorat – nu au colectat de la firme care nu au sediul fiscal în România. Avem o situaţie privind armamentul la Ministerul Apărării – acolo avem un furnizor elveţian – şi au spus că nu îl pot amenda", a spus Chirițoiu.

În context, preşedintele autorităţii de concurenţă a catalogat drept "îngrijorător" faptul că o sancţiune dată nu numai în acord cu legislaţia din România, dar şi cu Tratatul de aderare a României la UE, să nu poate fi colectată.

"Ce e mai periculos din punctul meu de vedere… ne-au spus referitor la amenda dată Loteriei şi partenerilor lor de la Intralot că nu pot să îi amendeze pe greci pentru că nu au sediu fiscal în România", a explicat Bogdan Chiriţoiu.

Amenzile totale aplicate de Consiliul Concurenței în 2013 pe piața jocurilor de noroc s-au ridicat la circa 3,76 milioane de euro, fiind sancționate Intralot, Loteria Română și încă două companii.

"Prin decizia 53/2013, Consiliul Concurenţei a constatat încălcarea legislaţiei naţionale şi comunitare de concurenţă de către patru întreprinderi, aplicând amenzi în valoare totală de 16,85 milioane lei (aproximativ 3,76 milioane euro), astfel: Compania Naţională Loteria Română SA – 9.018.141 lei (reprezentând 0,9% din cifra de afaceri înregistrată în anul anterior sancţionării), Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services – 5.541.874 lei, Intracom SA Holdings – 1.779.528 lei şi Lotrom SA – 512.469 lei (fiecare sancţiune reprezentând 6,3% din cifra de afaceri înregistrată în anul anterior sancţionării)", precizează raportul CC.

Te-ar putea interesa și: