Când vine vorba despre procesul de recrutare, cu siguranță nu există o rețeta care să garanteze obținerea jobului dorit în 100% din cazuri. Pentru cei care se află la începutul carierei, primii pași în carieră pot ridică multe semne de întrebare.
Răspunsurile la întrebări precum “Ce salariu pot câștigă la primul job?”, “Ce cunoștințe și abilități contează pentru angajatori?” sau “Ce beneficii oferă companiile juniorilor?” pot fi descoperite de tinerii în căutarea unui job în Ghidul de Angajare pentru Tineri în 2018 realizat de Hipo.ro pe baza răspunsurilor a peste 2000 de absolvenți de facultate ai promoțiilor anterioare și specialiști HR, scrie Mediafax.

Ce contează pentru angajatori în 2018?

Abilitățile de comunicare și adaptabilitatea sunt competențele cele mai urmărite de angajatori în procesul de recrutare al candidaților juniori, conform unei cercetări Hipo efectuată în rândul a 330 de companii din România.

Recruiterii pun din ce în ce mai mult accent pe flexibilitatea candidatiilor, având în vedere modul alert în care evoluează piață forței de muncă și apariția de job-uri noi, cu responsabilități și cerințe noi. Alte caracteristici pe care recruterii le urmăresc sunt orientarea către rezultate, proactivitatea, capacitatea de a lucra bine în echipa.

Anul acesta, tinerii au început să înțeleagă importantă unui job part-time sau internship în CV, astfel că 40% dintre ei au experiență profesională de cel puțîn 12 luni în momentul absolvirii.

„Care sunt așteptările tale financiare?”

Este una dintre cele mai dificile întrebări la interviu, indiferent de nivelul de experiență al candidatului. O treime dintre respondenți au declarat că discuția despre salariu este cel mai dificil pas în procesul de recrutare în 2018.

În plus, aspectul financiar este și principalul motiv care i-ar determina pe tineri să își schimbe jobul (23,43%).

Specialiștii HR le recomandă juniorilor să își analizeze corect și pe cât posibil obiectiv competențele în raport cu cerințele jobului pentru care aplică. Raportul trebuie să fie unul echitabil și candidații aflați la începutul carierei trebuie să își formeze așteptările salariale luând în calcul și investițiile în formarea lor (training-uri, cursuri) pe care o vor primi în cadrul companiei.