După ce a atins cel mai mare preț din toate timpurile, de 0,000015 dolari, pe 20 aprilie, SafeMoon a scăzut cu 75% și de atunci nu a mai putut recupera. Activul digital rămâne tranzacționat lateral și deține o capitalizare de piață de 2,8 miliarde de dolari.

Proiectul care a adus revoluţia

Dennis, un manager de proiect IT în vârstă de 27 de ani din Elveția, a aruncat 800 de franci elvețieni în Safemoon după ce a citit despre proiect pe CryptoMoonShots. Când a fost lansat la începutul lunii martie, Safemoon abia putea să depășească nișa criptomonedelor. Apoi, după o creștere bruscă a prețului pe 23 martie, lumea a început să-l observe.

În momentul în care Nick Carter, membru al Backstreet Boys, a scris pe Twitter „a sosit timpul [rocketemoji] #SAFEMOON” pe 19 aprilie, prețul monedei a crescut cu 9.000% peste minimul său din toate timpurile. În timp ce unii investitori au început firav, alți investitori mai mari (cunoscuți sub numele de balene) ieșiseră deja la înaintare.

Brandon, un broker în vârstă de 25 de ani, a investit in martie 100.000 de dolari în Safemoon. „Toate aceste jetoane DeFi au început să iasă din senin, făcând 50x, 100x.

M-am gândit: „Dacă aș putea face asta o dată, cu suma de bani pe care o am în prezent, aș fi tare”, spune el. Brandon a aruncat 100.000 de dolari pe 17 martie și a așteptat. 24 de ore mai târziu, prețul s-a redus, lăsând 35.000 de dolari în soldul său.

Și Brandon și Gabe, un muncitor în construcții susțin că au investit în Safemoon pentru că vor să câștige bani rapid. Au văzut alte jetoane atingând înălțimi similare, așa că s-au aruncat.

Criptomonedele diferite de Bitcoin

Dar a rămâne faimos e chiar mai greu decât a deveni faimos, iar criptomonedele precum Safemoon încă nu au o utilizare reală. Nu sunt ca Bitcoin, care este un depozit de valoare, sau Ethereum, care ajută la punerea bazelor pentru un val de noi tehnologii și aplicații descentralizate.

„Aceste jetoane nu au niciun scop, în afară de îmbogățirea speculatorilor și a celor bogați, deoarece jetonul în sine nu va fi folosit pentru nimic”, spune un expert. „Este exact reversul a tot ceea ce încearcă să realizeze ecosistemul criptocurrency.”