SafeMoon este o monedă digitală extrem de neobișnuită, deoarece impune o penalizare oricui încearcă să își schimbe monedele (sau „jetoanele”). Deși are doar câteva săptămâni, noutatea ei i-ar putea determina pe unii potențiali cumpărători de criptomonede să o vadă ca pe o cantitate necunoscută.

Iată tot ce trebuie să știți despre SafeMoon și cum puteți cumpăra noua monedă. SafeMoon este un altcoin: o monedă digitală bazată pe blockchain, similară oarecum cu Bitcoin, dar și cu unele diferențe clare.
S-a lansat în martie 2021 și a acumulat deja peste 1 milion de utilizatori.

Caracteristica unică a SafeMoon este că percepe o taxă de 10% pentru oricine își vinde jetoanele. 5% din această taxă este apoi redistribuită către toți ceilalți proprietari, SafeMoon, recompensându-i pe cei care își păstrează jetoanele și descurajează vânzarea.

Ca și Dogecoin, SafeMoon valorează mult mai puțin decât Bitcoin sau Ethereum per unitate, dar a crescut în valoare. Criptomonedele sunt adesea extrem de volatile. SafeMoon nu pare să fie mult diferită.Chiar dacă valoarea sa crește, este încă predispusă la alunecări mari, una având loc deja în aprilie.

SafeMoon a fost comparat cu schema Ponzi, deoarece orice profit pe care l-ați putea face în viitor se bazează pe faptul că cineva plătește mai mult pentru jetoane decât ați făcut-o voi.

Investitorul în criptomonede, Lark Davis, a avertizat împotriva SafeMoon, spunând: „Amintiți-vă că doar pentru că ați câștigat bani dintr-o schemă Ponzi nu schimbă faptul că este o schemă Ponzi”.

Cine este dispus să-și asume aceste riscuri, poate cumpăra SafeMoon de la unul dintre cele patru schimburi criptografice: PancakeSwap, BitMart, WhiteBit și Bakery Swap. Este un proces mai complex decât simpla cumpărare a unei monede precum Bitcoin. Inițial trebuie să cumpărați Binance, o altă criptomonedă, apoi să le schimbați pentru SafeMoon.