Potrivit articolului postat pe capitalismpepaine.ro, tocmai programul care se adresează companiilor private POS CCE (Creșterea Competitivității) a primit doar 17,5% din fondurile europene, în timp ce în Polonia conduce detașat cu 93%, iiar în Bulgaria are 56%.
"Statul român și "consultanții" săi fac tot posibilul să blocheze CCE! De ce? Nu se pot fura… deci n-au niciun interes să muncească! Fruntașe la "absorbție" sunt programe destinate statului și firmelor politruce: "administrație publică" (POR), "dezvoltarea resurselor umane" – (DRU), "dezvoltarea capacității administrative" – (DCA). Potrivit rezultatelor cu ultimele proiecte aprobate POSDRU, câștigă aceleași firme cu câte 3-4 proiecte copy-paste!", susține autorul articolului.

În sprijinul afirmațiilor făcute este dată despre exemplu firma SC ACZ Consulting SRL, care a câştigat, pe Regiunea Sud-Vest Oltenia, nu mai puţin de 3 proiecte, aproximativ cu acelaşi buget şi acelaşi punctaj.
"Modelul" este identic pe toate regiunile. Jaful pe POSDRU este generalizat. Se creează locuri de muncă pe hârtie (ca să fenteze controlul Comisiei), fiecare loc de muncă" este temporar, dar costă beneficiarul, chipurile, 27.000 euro! (….) La anul cu siguranță Comisia Europeană se va sesiza! Vor bloca la gramadă proiecte bune și proiecte politruce copy-paste, din România. Au mai făcut-o. Iar clovnii împinși la înaintare, ca ministrul Teodorovici, vor fi demiși de USL pentru "slaba gestionare". Corecțiile de sute de milioane de euro ce vor fi impuse de UE din cauza furtului de fonduri, vor fi suportate de… buget. Taxe noi !", conchide autorul.