Unii vor din tot sufletul sa fie lasati sa conduca imperiile parintilor lor, altii vor face asta numai din obligatie. Unii vor reusi, altii nu. Deocamdata insa, nici unul dintre parintii milionari cu care am stat de vorba nu doreste sa se retraga complet din afacerea pe care o conduce. La fel cum regina Marii Britanii se incapataneaza si nu cedeaza tronul printului Charles, si oamenii de afaceri super-bogati refuza sa-si lase banii pe mainile urmasilor. “Tata controleaza si acum tot bugetul si ma intreaba pe ce am cheltuit fiecare banut”, spune Octavian Lazar, fiul proprietarului Caro.

Multi ar vrea sa fie in locul acestor copii bogati si ar face orice pentru o mostenire de cateva zeci de milioane de euro. Insa ei considera ca nu au prea multe motive sa fie invidiati. “Eu nu-mi doresc sa conduc afacerea parintilor mei, pentru ca afacerea le-a distrus relatia. Imi doresc cel mai mult o familie”, spune Ioana sucu, fiica cea mare a Cameliei si a lui Dan sucu, proprietarii Mobexpert.
Timpul liber si bugetul lor sunt supuse unor reguli destul de stricte, iar numele si imaginea lor sunt strans legate de businessul parintilor. “Eu lucrez pentru firma, de obicei, pana la opt seara, deci timpul meu liber este destul de limitat”, spune Daniel Enache, fiul lui Radu Enache, actionarul majoritar al lantului de hoteluri Continental. De lipsa timpului liber se plange si fiul unui milionar din provincie, Florea Tolea. “Regret foarte mult faptul ca nu mai avem nici eu nici tata timp sa stam la discutii asa cum stateam cand eram eu copil si ca nu mai putem calatori impreuna”, spune Marian Tolea.

Copiii milionarilor nu au grijile de zi cu zi pe care le au alti tineri de varsta lor, dar asupra lor apasa alte greutati: mentinerea renumelui castigat de parintii lor si dezvoltarea afacerilor. Ei nu sunt invatati sa socoteasca cu sutele, ei gandesc in milioane.



Continuare: