Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a inceput expedierea pliantelor informative privind sistemul de pensii private in Romania catre viitorii participanti la fondurile de pensii, informeaza un comunicat remis redactiei. Expedierea pliantelor se va efectua treptat, in functie de capacitatea retelei postale, in asa fel incat, in final, sa se distribuie toate cele 4,2 milioane de plicuri.

Aceste materiale tiparite se adreseaza celor care indeplinesc conditiile stabilite de legislatie: angajatii care contribuie la sistemul public de pensii (platesc contributia de asigurari sociale de 9,5%) cu varsta de pana in 35 de ani – obligati sa adere, precum si cu varsta de pana intre 35 si 45 de ani – care pot opta sa adere la un fond de pensii administrat privat.

In cadrul campaniei de informare lansata de catre CSSPP, materialele tiparite sunt principala modalitate de diseminare a informatiei privind pensiile private. Totodata, vor fi transmise in teritoriu peste 235.000 pliante, ghiduri si postere. Materialele tiparite vor fi distribuite prin intermediul Prefecturilor, Directiilor generale financiare si Camerelor teritoriale de comert si industrie din fiecare judet si Municipiul Bucuresti.

 

Sursa: Capital