Gabriela Firea a lansat miercuri un nou atac dur la adresa adversarilor politici de la PNL, de data aceasta prin prisma discursului de 1 Decembrie ținut la Arcul de Triumf de Președintele Klaus Iohannis.

Fostul primar general al Capitalei se laudă cu faptul că monumentul istoric a fost consolidat în timpul mandatului său de edil, în timp ce actualul președinte, Klaus Iohannis, nu a făcut decât să confiște imaginea Arcului de Triumf.

”Așa am găsit Arcul de Triumf”

”Dacă nu consolidam Arcul de Triumf, în primul an de mandat ca primar general, ce se mai confisca ieri? Un șantier?

Unde se mai ținea discursul solitar? Lângā gardul de metal al constructorului? Că așa am găsit Arcul de Triumf, după un an cu primarul interimar PNL.

Ei, cei “De Dreapta” sunt harnici pentru ei înșiși. Nu prea se omoară cu munca pentru oameni, pentru oraș, pentru țară.”, a scris miercuri Gabriela Firea pe Facebook.

Critici la adresa Președintelui

”În acest cadru în care ne aflăm acum, vegheați la fel ca în anii precedenți de Arcul de Triumf, acest simbol al sacrificiului și al speranței națiunii române, urez La Mulți Ani românilor, oriunde s-ar afla ei, sănătate și optimism!

Niciodată în ultimele decenii n-am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strângere de inimă.”, a declarat Președintele Klaus Iohannis în cadrul ceremoniei restrânse care a avut loc de Ziua Națională.

Trebuie precizat că tradiționala paradă militară a fost anulată, în contextul pandemiei de coronavirus, iar ceremonia de Ziua Națională a fost una foarte minimalistă, la ea luând parte, alături de Președintele Klaus Iohannis, un număr redus de reprezentanți ai Armatei, ai misiunilor diplomatice prezente la București și ai corpului medical.

Klaus Iohannis a primit numeroase critici în mass media și social media, în urma prezenței solitare lângă Arcul de Triumf, fiind acuzat că a confiscat Ziua Națională a României doar pentru el, imaginea sa și interesele jocurilor electorale pe care le face, la doar câteva zile înaintea alegerilor parlamentare.