„Să eradicăm corupţia generalizată sau să funcţionăm ca nordicii? Structural, acest lucru este aproape imposibil”, explică el.

Cristinel Petcu este de părere că un guvern tehnocrat este ceva uşor utopic, pentru că este subordonat unui Parlament ales politic. De pildă, dacă Parlamentul votează o majorare de 10% a salariilor bugetarilor, Guvernul trebuie să se descurce cu asta, oricât de tehnocrat este el. „Noi avem nevoie de o reformă a clasei politice, a partidelor care ajung în Parlament. Avem nevoie de oameni noi!”, transmite directorul general al Total Post.

El mai spune că avantajele teoretice ale unui guvern tehnocrat ar trebui să fie adevăraţii profesionişti care să conducă fiecare domeniu de activitate, oameni cu pregătire excepţională şi dispuşi la mari sacrificii pentru binele ţării, conduşi de o mână forte care să facă faţă presiunilor inerente, politice sau de altă natură. 

„Prima prioritate a unui guvern în România de azi, ar fi să redea românilor încrederea în ei inşişi. Să ne simţim din nou mândri că suntem români, să ne simţim puternici noi ca naţie. Apoi reconstrucţie în toate domeniile, promovarea adevăratelor valori, respect pentru legi şi reguli. Multe s-ar putea corecta daca am avea încredere în cei care ne conduc ţara. Doar că, pentru asta, am avea nevoie de un lider adevarat, pe care clasa politică nu pare capabilă să îl producă”, încheie Cristinel Petcu.