Noi tensiuni în coaliţia de guvernare, între PNL şi PSD.

De data aceasta, totul a plecat de la o serie de comentarii făcute vineri, 9 iunie, de către Cristian Vasilcoiu (PSD), secretar de stat în Ministerul Muncii, la adresa Ralucăi Turcan (PNL), fost ministru al Muncii.

Cristina Trăilă îi ia apărarea Ralucăi Turcan şi-şi acuză colegul de coaliţie de misoginism

Deputatul liberal Cristina Trăilă, vicelider al grupului parlamentar al PNL, a sărit imediat în apărarea colegei sale de partid, acuzându-l pe Vasilcoiu de „misoginism”.

„Remarcile cu privire la vârsta unei femei sunt de prost-gust, iar acest lucru îl înveți în cei 7 ani de acasă”, a scris Cristina Trăilă sâmbătă după-amiază, pe pagina sa de socializare.

„„Domnul” Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a publicat o postare cel putin meschină pe Facebook prin care o atacă pe colega mea, Raluca Turcan, o postare lipsită de argumente și care abundă în misoginism.

„Domnule” Vasilcoiu, cred există câteva reguli de bun simț pe care orice bărbat , orice om in general, ar trebui să le respecte, începând cu faptul că nu este deloc în spiritul bunelor maniere să te legi de vârsta unei femei! Înțeleg că vi s-a părut o jignire „inteligentă”, că această așa-zisă critică v-ar demonstra IQ-ul superior (sic!), însă remarcile cu privire la vârsta unei femei sunt de prost-gust, iar acest lucru îl înveți în „cei 7 ani de acasă”!

Iar dacă tot ați invocat tupeul și ipocrizia, vă sugerez să vă uitați mai atent în acea oglindă despre care faceți vorbire! Poate veți realiza astfel că un atac meschin la adresa unei femei, unei colege de coaliție, lipsit în totalitate de argumente și care conține remarci cu iz de misoginism, este întocmai definiția tupeului și a ipocriziei!

Egalitatea de șanse, principalul motor al unei democrații funcționale și moderne, se bazează, în primul rând, pe respect reciproc! Într-o perioadă în care luptăm pentru implementarea acestei egalități între femei și bărbați, despre asa-zisa “normalitate” din societate, astfel de mesaje la adresa femeilor sunt exact opusul respectului reciproc de care avem nevoie, cu atât mai mult cu cât ele vin din partea unor înalți demnitari din cadrul aparatului Guvernului!

Ma intreb domnul Marcel Ciolacu ce parere are despre “spusele” dumneavoastra?!…

Având în vedere cele de mai sus, vreau să vă întreb, „domnule” Vasilcoiu, serios, dumneavoastră v-ați măsurat vreodată discursul public?…”, este mesajul transmis pe Facebook de către deputatul PNL Cristina Trăilă.

Cristian Vasilcoiu, atac la Raluca Turcan pe tema proiectului privind pensiile speciale

Iată şi mesajul de la care a pornit totul, postat vineri seară de către Cristian Vasilcoiu pe pagina sa de socializare.

„Dragă doamnă fostă ministru al Muncii Raluca Turcan, actual deputat,

De câte ori ne vedem îmi reproșați că mă iau de Dvs.,

De fiecare dată vă răspund că nu fac altceva decât să am o reacție în oglindă la poziționările Dvs. publice!

Astăzi ați scris iarăși de proiectul de lege privind pensiile speciale, deși Dvs. sunteți cea care l-a asumat în PNRR, inclusiv partea despre pensiile militare!

Doamna Turcan, eu știu că ați uitat, în direct la tv, câți ani aveți, știu că, tot public, ați declarat că vă “treziți moartă”, știu că la Ministerul Muncii singura Dvs. activitate era banda de alergat, dar, doamnă, asemenea tupeu și ipocrizie nu am întâlnit în viața mea: să bagi pensiile militare în PNRR, să semnezi pentru asta, apoi să susții în presă că nu au ce căuta acolo!

Doamna Turcan, serios, Dvs. v-ați măsurat vreodată discursul public?’ Nu mai zic de IQ!”, a scris social-democratul.

Sursă: Facebook