Planul şefului statului de reducere a salariilor şi pensiilor nu este bazat pe nicio evaluare, neexistând astfel garanţia că va duce la revigorarea economiei româneşti, a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu, după întâlnirea cu delegaţia FMI.

”Planul preşedintelui nu este bazat pe nicio evaluare, pentru că nu cuprinde detalii importante, pentru că nu ne spune care vor fi consecinţele de natură economică şi socială. În faţa unui aşa-zis plan nu avem nici cea mai mică garanţie că vom avea cu adevărat o revigorare şi o creştere a economiei.

Noi avem o plasare cinică şi de o violenţă fără precedent pe umerii celor mai fragili membri ai societăţii a ceea ce înseamnă rezolvarea pe hârtie, deocamdată, a problemelor de deficit cu Fondul. Nu avem un răspuns la ieşirea din criză”,a spus Antonescu.

El a reiterat ideea că este nevoie de un alt Guvern ”capabil ” şi ”responsabil”, care să-şi asume măsuri ”ferme” în faţa crizei.

”Cei de la FMI aveau impresia că noi, liberalii, suntem fericiţi că nu se măresc taxele. Este bine că nu se majorează taxele, dar nu suntem fericiţi şi nu suntem de acord cu formula propusă de preşedinte. Este necesar un Guvern, un alt Guvern, care să fie capabil şi credibil în faţa populaţiei să asume măsuri ferme în faţa crizei, este necesar un plan de soluţii economice de ieşire din criză, ceea ce nu avem”, a mai spus liderul liberalilor.

La rândul său, reprezentantul FMI, Jeffrey Franks a spus că a avut o întâlnire constructivă cu reprezentanţii PNL, care critică măsurile propuse de preşedintele Traian Băsescu, dar este normal pentru un partid de opoziţie. În plus, el a arătat că s-a căzut de acord că situaţia economică a României este încă dificilă.