Mătuşa Luizei Melencu a declarat că două femei au văzut-o pe Luiza exact în momentul în care s-au urcat în maşina lui Gheorghe Dincă. Una dintre ele susţine chiar că i-a cerut acestuia să o ia şi pe ea la ocazie, însă acesta ar fi refuzat-o.

”Mergand la părintii mei la Radomir, la bunici Luizei, o femeie în vârstă, din comuna Dioşti, era în staţie şi zice: „Toată lumea vorbeşte despre femeia în roşu”. Eu am zis: „Păi, da. Femeia în roşu se uita după Luiza”. Şi ea zice: „Nu, nu. Luiza s-a urcat la domnul Dincă şi pe mine nu a vrut să mă ia”. Neştiind că sunt mătuşa Luizei, a zis că pe data de 10, s-a întors cu ea din microbuz, ştia şi unde a coborât. Era supărată şi revoltată că Luiza s-a urcat la Dincă în maşină şi pe ea nu a luat-o. Ar fi vrut să urce în maşină cu Luiza, dar a zis că nu a vrut să o ia domnul Dincă. Mi-a zis să nu mai fim atât de revoltaţi, că femeia în roşu vorbea cu ea, era la ocazie. Am întrebat-o dacă ştie cine e, dar a zis că nu o ştie, că era la ocazie. Dar a văzut-o pe Luiza când s-a urcat la Dincă. Şi ea a zis că dacă ştia că merge la Dioşti, de ce nu a luat-o şi pe ea la ocazie. Dar ea nu s-a urcat că îl cunoştea pe Dincă, criminalul, ci pentru că a cunoscut pe cineva în ocazie. Ea nu se urca singură în ocazie”, a declarat matuşa Luizei Melencu, la România TV.

Femeia în roşu văzută pe camerele de supraveghere în apropierea Luizei, cu puţin timp înainte ca fata să fie răpită, a fost identificată de anchetatori şi urmează să fie audiată la IGPR. Acest demers vine după ce avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, a cerut acest lucru.

”După 3 luni de zile, astăzi, în sfârşit, mi-au răspuns şi mie la toate cererile procedurale pe care le-am făcut. Între altele, mi-au spus că îmi admit această cerere de identificare a persoanei. De-aici încolo admit, cum s-ar spune, până acum nu au ştiut de existenţa ei. Mi-au spus că or să caute persoana în roşu”, a declarat avocatul Tonel Pop, arată sursa citată.

Gheorghe Dincă le-a declarat procurorilor că le-a ucis pe Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie, şi Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani dispărută în luna iulie. Bărbatul susţine că le-a răpit, le-a sechestrat şi le-a ucis, trupurile fiind arse într-un butoi metalic din curtea sa.

Anchetatorii au găsit, în butoiul invocat, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au arătat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

De asemenea, anchetatorii au găsit, la indicaţiile lui Dincă, la liziera unei păduri din Caracal, în saci, cenuşă şi resturi de oase, însă analizele legiştilor de la INML nu au putut stabili dacă acestea aparţin Luizei Melencu. DIICOT a cerut ajutorul FBI pentru identifcarea ADN-ului din oasele găsite în lizieră.

Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de minori, viol şi omor calificat, iar magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis să-i prelungească mandatul de arestare cu încă 30 de zile.