Grupul Teraplast Bistriţa (compus din trei companii: Politub, Plastsistem si Teraplast) a anuntat o crestere a veniturilor cumulate de 40% in primele doua luni ale acestui an, fata de perioada similara a anului trecut.

Teraplast Bistrita a înregistrat în 2007 vanzari totale de circa 186 milioane RON, reprezentand o creştere de 32% fata de anul 2006, conform situatiilor financiare statutare, preliminare neauditate.

„Profitul net aferent anului 2007 s-a ridicat la aproximativ 17,6 milioane de RON, in crestere cu 11% fata de anul 2006. Profitul operational a crescut cu o rata mai mare in 2006 (cu 26%), diferenta dintre ratele de crestere ale profitului operational si cel net provine din efectul negativ al deprecierii leului” a spus Emanoil Viciu, Director General al Grupului Teraplast.

In ceea ce priveste Politub, in care Teraplast detine 50%, vanzarile totale pe 2007 conform situatiilor financiare statutare, preliminare neauditate, au fost de aproximativ 44 milioane RON, cu 21% mai mari decat cele ale anului 2006. Profitul net pe 2007 a fost 2,4 milioane RON.

De asemenea, Plastsistem in care Teraplast detine 70,43%, a inregistrat in 2007, an in care si-a schimbat domeniul de activitate, vanzari totale conform situatiilor financiare statutare, preliminare neauditate de aproximativ 31 milioane RON, cu 7% mai mult decat vanzarile anului 2006 si un profit net de 1 milion RON.

Grupul Teraplast Bistriţa va investi peste 66 de milioane de euro în următorii 5 ani pentru extinderea capacităţilor de producţie, diversificarea portofoliului de produse şi optimizarea activităţii interne. Pe o suprafaţă de aproape 20 de hectare, Teraplast construieste un parc industrial, situat la aproximativ 10 km de Bistriţa, în localitatea Sărăţel, unde vor fi relocate la sfârşitul anului 2008 toate capacitatile de producţie ale Grupului.

Concentrarea activităţilor într-o locaţie unică, in afara orasului Bistrita, va optimiza fluxurile de producţie şi va fluidiza aprovizionarea şi distribuţia. Procesul de relocare va elibera o suprafata de 5,7 ha de teren, situat in centrul orasului Bistrita, evaluat de catre companie la cel putin 8 milioane de euro.

Teraplast exporta atât pe piaţa est europeană, cât şi pe cea central şi vest-europeană, în ţări ca: Italia, Franţa, Austria, Germania, Ungaria, Slovenia, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova.

Data: 17 martie 2008

Sursa: Teraplast