BCR Leasing a finantat, in anul 2005, bunuri in valoare totala de peste 195 de milioane euro, corespunzatoare unei valori totale a contractelor de aproximativ 230 milioane euro, conform unui comunicat al companiei. Aceste cifre reflecta o crestere de circa 80% a vanzarilor companiei in raport cu anul precedent, rezultatele obtinute asigurand o cota de piata de peste 11% din piata de profil.


Evolutia cererii pe piata auto a determinat o modificare a structurii vanzarilor. Astfel ponderea vanzarilor companiei pe segmentul leasing pentru autoutilitare a crescut de la 12% in 2004, la 21% in 2005. La nivelul contractelor pentru achizitia de echipamente si utilaje valoarea bunurilor finantate s-a dublat in 2005 fata de anul precedent, ajungand la un nivel de aproximativ 36 milioane euro.


„Anul 2005 a reprezentat un an de referinta pentru BCR Leasing, atat din perspectiva dinamicii si structurarii vanzarilor, cu o crestere a finantarilor pentru dezvoltarea economica a companiilor, prin achizitii de echipamente, utilaje si autoutilitare, cat si din perspectiva implementarii cu succes a unor optimizari structurale interne”, a declarat Claudiu-Emanuil Stanescu, presedinte si director general al BCR Leasing.

In primele 7 luni ale anului 2005 echipa BCR Leasing a depasit intregul volum al vanzarilor din 2004. Numai in timpul Salonului International de Automobile Bucuresti 2005 volumul total al contractelor incheiate a fost de aproximativ 30 milioane euro.

In 2006, BCR Leasing doreste sa isi mentina trendul ascendent al dezvoltarii sale, prin continua optimizare a calitatii serviciilor astfel incat sa poata oferi un raspuns adecvat cerintelor specifice ale partenerilor sai.


Sursa: Capital, 08 februarie 2006