Comisia de evaluare a Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a declarat castigatoare oferta bancii de investitii internationale Credit Suisse First Boston, care va oferi consultanta financiara in procesul de vanzare a actiunilor pe care statul le mai detine la Romtelecom.

“Speram ca in cel mai scurt timp contractul de prestari servicii financiare sa fie aprobat si semnat, astfel incat pana la jumatatea anului sa putem lansa Oferta Publica Initiala ( IPO ).”, a declarat Zsolt Nagy, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

In prezent S.C. Romtelecom S.A. este detinut in proportie de 54,01% de grupul elen OTE, restul de actiuni de 45,99%, fiind detinute de statul roman.



Initial, in urma analizei si evaluarii efectuate asupra ofertelor tehnice si financiare au fost preselectate 9 banci de investitii sa ofere consultanta financiara in procesul de privatizare a celui mai mare operator de telefonie fixa din Romania.

“Procesul de privatizare totala a S.C. Romtelecom S.A. se va desfasura in conditii de concurenta loiala si de transparenta, iar consultantul selectat va asigura derularea programului in cele mai bune conditii”, se arate intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Sursa: Capital, 06 ianuarie 2006