Patrick Soon-Shiong, originar din Africa de Sud şi cu origini chineze, a cumpărat şi alte titluri de presă, inclusiv San Diego Union-Tribune, un alt cotidian prestigios din sudul Californiei, care va trebui să se adapteze de acum înainte la rigorile din era digitală. 

"Munca noastră de a proteja istoria independenţei jurnalismului (în cadrul ziarului Los Angeles Times) şi de a face să crească acest cotidian începe încă de astăzi", a declarat noul patron, un fost medic chirurg în prezent în vârstă de 65 de ani, într-un mesaj adresat cititorilor ziarului. 

El va investi 500 de milioane de dolari în grupul Tronc, care deţinea Los Angeles Times, şi va prelua datoriile de 90 de milioane de dolari acumulate de fondul de pensii al angajaţilor ziarului. 

Patrick Soon-Shiong, care s-a mutat la Los Angeles la începutul anilor 1980 pentru a studia la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), înainte de a practica şi de a preda meseria de chirurg într-un spital universitar, l-a numit la conducerea acestui cotidian de referinţă din presa americană pe Norman Pearlstine, în vârstă de 75 de ani, care a lucrat în trecut pentru The Wall Street Journal, Time şi Bloomberg News. 

Norman Pearlstine, care l-a consiliat pe noul proprietar pe întreaga durată a acestei achiziţii, "beneficiază nu doar de o experienţă incredibilă şi de o cunoaştere perfectă a modului de funcţionare a unei redacţii, dar el este şi un om modern şi vizionar", a declarat Patrick Soon-Shiong, potrivit Agerpres. 

El prevede strămutarea celor 800 de angajaţi ai cotidianului în El Segundo, o periferie a metropolei Los Angeles, şi părăsirea clădirii istorice în care se află în prezent sediul general al cotidianului Los Angeles Times, o adevărată bijuterie a stilului arhitectural Art Deco, aflată în cartierul financiar al metropolei american, Downtown. Redacţia ziarului Los Angeles Times a funcţionat în această clădire începând din anul 1935. 

Fostul chirurg, ale cărui investiţii în biotehnologie i-au adus o avere estimată la 7,5 miliarde de dolari, este şi acţionar al LA Lakers, echipa de baschet a oraşului Los Angeles. Graţie noii achiziţii, a devenit cel mai recent miliardar care încearcă să relanseze titluri din presa americană aflate în dificultate, după ce Jeff Bezos – proprietarul grupului Amazon – a cumpărat The Washington Post, iar investitorul John Henry a achiziţionat The Boston Globe. 

Patrick Soon-Shiong a încheiat acest acord de achiziţie cu grupul Tronc după ce redacţia cotidianului Los Angeles Times s-a confruntat în ultimii ani cu reduceri de personal şi frecvente schimbări ale redactorului-şef şi directorului general, în faţa presiunilor uriaşe generate de concurenţa tot mai mare a site-urilor de informaţii online. 

Celebrul ziar american a fost deţinut de aceeaşi familie timp de peste un secol, înainte de a fi cumpărat de grupul Tribune Co. în anul 2000. Acest grup media s-a despărţit de divizia sa de televiziune şi a decis să schimbe numele diviziei sale de presă scrisă în Tronc (acronim pentru Tribune Online Content), ce păstrează mai multe titluri, precum Chicago Tribune, Orlando Sentinel, Baltimore Sun şi New York Daily News.