Cornel Dinu consideră că Ianis Hagi nu a atins încă un nivel necesar pe plan internațional

Cornel Dinu a analizat pentru performanța lui Ianis Hagi din meciul cu Andorra. Hagi junior a făcut un meci foarte bun. România s-a impus cu 4-0 în preliminariile EURO 2024.

Acest lucru îi permite Naționalei să ocupe primul loc în grupa de calificare. Totul se datorează și incapacității Israelului de a-și juca meciurile din cauza războiului împotriva grupării Hamas.

Unul dintre jucătorii remarcabili ai serii a fost Ianis Hagi. El a înscris un gol, a oferit o pasă de gol și a convertit un penalty. Mai mult, a creat momentul emoționant al serii prin exclamația „România, te iubesc”, pe care a rostit-o după ce a marcat golul. El a fost, astfel, vedeta serii.

Cu toate astea, Cornel Dinu crede că Ianis Hagi nu s-a recuperat în totalitate după accidentarea care l-a ținut departe de teren pentru mai mult de un an. Ea a precizat că, în opinia sa, jucătorul mai are nevoie de timp pentru a atinge cel mai înalt nivel al carierei sale.

„Hagi, după părerea mea, nu este încă refăcut și nu știu dacă de data asta a fost folosit în spatele vârfului, într-o anumită postură, este locul lui. Părerea mea este că nu este încă de un nivel internațional pregătit. (…) Noi am marcat mai mult prin execuții individuale decât prin combinații, ceea ce înseamnă faptul că mai avem talente care pot avea execuții eficiente”, a spus Cornel Dinu.

Edi Iordănescu ar avea nevoie de un specialist?

Dinu nu a ratat nici șansa de a-l „împunge” pe Edi Iordănescu. Acestuia îi oferă sfatul de a face rost de un specialist cu experiență, care să îl sprijine în luarea celor mai bune decizii tactice.

„Rămân la părerea și nu o spun pentru a face o legătură ambiguă sau agresivă, există la orice echipă tehnică din lume câte un bătrân.

Am senzația că și Iordănescu, care nu are un nivel de pregătire și experiență la echipa națională, ar avea nevoie pe lângă el de niște oameni cu experiență la echipa națională, ar avea nevoie lângă el de niște oameni cu experiență, oameni care au jucat la echipa națională, care știu ce înseamnă un joc al echipei naționale, niște oameni care pot să facă o legătură între felul în care îi observă la antrenament și compunerea echipei care este aruncată în teren”, a spus Dinu pentru Fanatik.