'Kangcheolbi', un thriller sud-coreean despre un complot pentru a răsturna regimul din Coreea de Nord, a depăşit ca încasări şi public cel de-al optulea episod al seriei intergalactice 'Star Wars' în primul week-end de lansare în cinematografele din Coreea de Sud, relatează luni EFE.

 

''Star Wars: The Last Jedi'' s-a clasat pe locul al doilea, cu 522.800 de spectatori, reprezentând o cotă de vizionare de 22,42 şi încasări de 4,2 milioane de dolari (3,5 milioane de euro).

'Kangcheobi' (Ploaie de oţel) prezintă povestea unui agent nord-coreean (interpretat de Jung Woo-sung) care trebuie să coopereze cu un angajat al guvernului sud-coreean (Kwak Do-won) pentru a evita un conflict armat între cele două ţări (aflate tehnic în război de aproape 70 de ani) şi a pune la cale un complot pentru a-l asasina pe liderul de la Phenian.

Filmul este regizat de Yang Woo-seok, realizatorul dramei judiciare 'Byeonhoin' ('Avocatul'), avându-l în rolul principal pe Song Kang-ho şi lansat în 2013.

Este un lucru obişnuit ca în Coreea de Sud filmele locale să depăşească marile producţii hollywoodiene datorită sistemului obligatoriu al cotelor de vizionare, dar şi al companiilor de difuzare a filmelor.

Astfel, filmul 'Kangcheolbi' a fost difuzat în 1.389 săli de cinema, cu 300 mai multe decât cele în care a fost prezentat ''Star Wars: The Last Jedi''.