De asemenea, Moody’s a reconfirmat ratingul suveran al Coreei de Sud la ”A1”. În luna aprilie 2010 Moody’s a majorat ratingul Coreei de Sud, a patra economie asiatică, la ”A1” de la ”A2”.
”Fundamentele fiscale ale Coreei de Sud sunt foarte bine plasate comparativ cu cele ale economiilor avansate şi emergente care beneficiază de un rating similar”, se arată într-un comunicat al Moody’s Investors Service. ”Vulnerabilităţile scoase în evidenţă în perioada de vârf a crizei financiare globale, respectiv dependenţa sistemului bancar de finanţarea externă în dolari, sunt soluţionate în mod efectiv”, a adăugat Moody’s.
Moody’s a menţionat printre riscurile cu care se confruntă Coreea de Sud creşterea datoriei în sectorul public şi a datoriilor gospodăriilor. În schimb, agenţia consideră că riscurile geopolitice nu s-au modificat în mod fundamental ca urmare a schimbării liderului în Coreea de Nord. Decizia Moody’s vine la aproximativ cinci luni după ce o altă mare agenţie de evaluare, Fitch, a revizuit şi ea perspectiva de rating pentru Coreea de Sud la ”pozitivă”, citând lichiditatea externă şi balanţa fiscală sustenabilă.
Sursa: Agerpres