Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean a invocat un turneu "belicos în vederea unei confruntări pentru a priva Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) de descurajarea sa nucleară defensivă", a relatat agenţia oficială KCNA.

Primul turneu al lui Donald Trump în Asia arată că preşedintele american este un "distrugător" , care caută războiul în Peninsula Coreeană, a declarat sâmbătă Phenianul, potrivit Reuters.

"Trump a încercat încă o dată să îndepărteze poporul nostru de guvernul său", a afirmat acelaşi purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean.

Coreea de Nord a fost una dintre problemele majore evocate de Donald Trump în cadrul turneului său ce a cuprins vizite în Japonia, Coreea de Sud, China şi la summitul APEC (Forumul de cooperare economică Asia-Pacific) în Vietnam.

Preşedintele american îşi încheie turneul său duminică printr-o escală în Filipine, unde va participa la summitul ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est) la Manila.

În cadrul vizitei sale la Seul, Donald Trump a adresat un avertisment sever regimului nord-coreean pe care l-a calificat drept "dictatură brutală" condusă "ca o sectă" ai cărei locuitori sunt supuşi unui "bombardament cotidian al propagandei de stat", care suferă întârzieri în creştere din cauza malnutriţiei şi se confruntă constant cu "gulagul, violul şi crima".