'Am reprocesat bare de combustibil nuclear uzat dintr-un reactor moderat cu grafit', se arată într-un interviu acordat Kyodo de Institutul nord-coreean de Energie Atomică, instituţie care are jurisdicţie peste principalele unităţi nucleare de la Yongbyon. 

Institutul a anunţat de asemenea că Coreea de Nord produce uraniu înalt îmbogăţit necesar pentru arme nucleare şi energie nucleară 'după cum este programat', a adăugat Kyodo. Institutul nu a menţionat cantitatea produsă de plutoniu sau de uraniu îmbogăţit, a precizat Kyodo. 

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat în iunie că Coreea de Nord pare să fi redeschis centrala de la Yongbyon pentru a produce plutoniu din combustibil uzat provenit de la un reactor central pentru programul său de arme atomice. 

Totodată, Coreea de Nord a anunţat în septembrie că centrala de la Yongbyon funcţionează şi că lucrează pentru a ameliora 'calitatea şi cantitatea' armelor nucleare. Nordul a efectuat în luna ianuarie cel de-al patrulea test nuclear. AGERPRES